90 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος συμμετείχαν χθες στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη, για την τύχη 204 καταστημάτων ΕΛΤΑ στην οποία συμμετείχε κι ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γρηγόρης Σκλήκας, δεχόμενος ομοβροντία πυρών, καθώς διαφώνησαν πλήρως με την απόφαση να κλείσουν τα 204 αυτά καταστήματα σε όλη τη χώρα. Απόφαση την οποία δεν γνώριζαν και τους έγινε γνωστή ως κεραυνός εν αιθρία.
Μεταξύ αυτών & η βουλευτής της ΝΔ Τρικάλων κα Κατερίνα Παπακώστα, η οποία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, παρενέβη δυναμικά στην όλη συζήτηση, κατά την οποία υπήρξε κάθετη και κατηγορηματικά αντίθετη σε ένα ενδεχόμενο λουκέτο στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Πύλη.
Κατά την παρέμβασή της η βουλευτής, τόνισε την σημασία συνέχισης της λειτουργίας του καταστήματος, για την Πύλη, που αποτελεί πρωτεύουσα ενός τεράστιου γεωγραφικά Δήμου με ένα μεγάλο ποσοστό ορεινού όγκου, ο οποίος εξυπηρετείται αποκλειστικά από το συγκεκριμένο κατάστημα, λέγοντας πως το κλείσιμο μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική υποβάθμιση όχι μόνο της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, επιφέροντας σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, μεταφέροντας παράλληλα τις ανησυχίες και την αγανάκτηση των κατοίκων, για μια τέτοια άδικη απόφαση.
Η βουλευτής αναφέρθηκε επίσης στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχτηκε η περιοχή τα τελευταία χρόνια, με το κλείσιμο σημαντικών δομών, όπως της Εφορίας, Ειρηνοδικείο, ΟΤΕ, Υποθηκοφυλάκειο και την φυγή δύο συστημικών Τραπεζών, προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία των κατοίκων, καθώς έτσι περιορίζεται η προσβασιμότητα μεγάλου μέρους των πολιτών σε τέτοιου είδους δομές, ενώ ανέδειξε και το πόσο σημαντικό είναι για την τοπική οικονομία & την υγιή λειτουργία των επιχειρήσεων, η ύπαρξη τέτοιων δομών, ειδικά σε αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές, όπως είναι αυτή της Πύλης.










