Πέμπτη, 5 Μαρτίου, 2026

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας

- Διαφημήσεις -
- Διαφημήσεις -

Συνελήφθησαν δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας κάνναβης, της παράβασης του νόμου περί όπλων, καθώς και της παραβίασης της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (36) δενδρύλλια κάνναβης, (40) φυσίγγια, (10) αντικείμενα που εμπίπτουν στο νόμο περί προστασίας αρχαιοτήτων, δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα, καθώς και χρηματικό ποσό

Εντοπίστηκε, ύστερα από μεθοδευμένες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Συνελήφθησαν, προχθές (27-08-2016) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, δύο άτομα και συγκεκριμένα ένας 60χρονος ημεδαπός και ένας 51χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας κάνναβης, της παράβασης του νόμου περί όπλων, καθώς και της παραβίασης της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης από τους δράστες, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά φυτεία, σε αγροτική περιοχή της Λάρισας, αποτελούμενη από (36) καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,80) έως (1,95) μέτρα.

Ακολούθως, ο χώρος τέθηκε άμεσα υπό διακριτική επιτήρηση και λίγες ώρες αργότερα οι δύο δράστες εντοπίστηκαν κοντά στο χώρο της φυτείας, όπου είχαν προσέλθει με δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα και συνελήφθησαν.

Από το χώρο της φυτείας κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα δενδρύλλια, καθώς και διάφορα καλλιεργητικά εργαλεία (λάστιχο ποτίσματος, λίπασμα κ.α.).

antikeimena

Από την κατοχή των δραστών, αλλά κατά τις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, κατασχέθηκαν ακόμη:

  • τα προαναφερόμενα οχήματα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους,
  • εννέα αρχαία νομίσματα και ένα αρχαίο δαχτυλίδι,
  • ένας αναδιπλούμενος σουγιάς με μήκος λεπίδας 8 εκατοστά,
  • ένα πτυσσόμενο στιλέτο με μήκος λάμας 17 εκατοστά,
  • (40) φυσίγγια,
  • διάφορα εξαρτήματα εγκατάστασης ποτίσματος,
  • το χρηματικό ποσό των (460) ευρώ και
  • δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Από το Γραφείο Τύπου

- Διαφημήσεις -
Epilogi-banner
TEl-Panagiotu Xristakos-Aimilios-Nea A-Adamopoulos Tziortziotis-gif tegos-teletes
- Διαφημήσεις -
Pallantza-B-NEO Kalyvas-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%83 TIMBRADOS-Giotas-S Balkizas Kelari-gif
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Διαφημήσεις -

Δημοφιλέστερα