Άλλη μια ευχάριστη είδηση είδε το φως της δημοσιότητας στο χθεσινό ΔΣ του Δ. Πύλης και αυτή διά στόματος του Δημάρχου κ. Κ. Μαράβα και έχει να κάνει με την απόφαση των μετόχων που κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού πακέτου του Ξενοδοχείου “Πύλη ΑΕ”, στην Πόρτα Παναγιά, να πουλήσουν τελικά την πάλαι ποτέ εμβληματική αυτή επιχείρηση, στα σπάργανα της πόλης της Πύλης.
Αυτό έγινε γνωστό στον Δήμαρχο από τους μετόχους της “Πύλη ΑΕ”, οι οποίοι σε συνάντησή τους στο Δημαρχείο, έκαναν γνωστή την πρόθεσή τους να πουλήσουν την επιχείρηση και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιώτη, για αγορά της.
Ο Δήμαρχος από την πρώτη στιγμή παρουσίασε έντονο το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής, και προς τους μετόχους και ανοιχτά στο ΔΣ χθες, για την αγορά του πρώην ξενοδοχείου που βρίσκεται σε μια έκταση 11 στρεμμάτων απέναντι από το Δημαρχείο, για αγορά του από τον Δήμο, καθώς η τωρινή συγκυρία είναι ιδανική, χαρακτηρίζοντας την περίπτωση ως “φιλέτο που δεν πρέπει να πάει χαμένο”.
Και λέγοντας ιδανική συγκυρία, εννοούσε την τιμή στην οποία πωλείται η επιχείρηση, η οποία τώρα ανέρχεται στο ποσό των 400.000€, ενώ σε έτερη παρελθοντική αυτή άγγιζε ακόμη και το 1.000.000€, τιμή απαγορευτική για την “τσέπη” του Δήμου. Σε όλο αυτό έρχεται να προστεθεί και το 25% του μετοχικού πακέτου που κατέχει ο Δήμος, το οποίο μετατρέπεται σε οικονομικό όφελος υπέρ του Δήμου, μειώνοντας περαιτέρω την αρχική τιμή πώλησης.
Όσον αφορά τα χρέη που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και βαραίνουν την επιχείρηση, αυτά δεν μεταφέρονται στον αγοραστή, άρα ο Δήμος στην ουσία θα αγοράσει ξοδεύοντας το ποσό των 300.000€, το οποίο και μπορεί να σηκώσει…
Επίσης το γεγονός ότι το κτίσμα για να αξιοποιηθεί και να λειτουργήσει για ό,τι αποφασισθεί, πρέπει να πέσουν κάποια επιπλέον χρήματα, είναι κάτι που δεν απασχολεί σε βάθος την Δημ. Αρχή, καθώς στα σχέδιά της είναι η ένταξή του σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, όπως έχει κάνει και με άλλα ακίνητα ιδιοκτησίας του.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Αξ/κής Αντιπολίτευσης κ. Θεοδ. Χήρα, ξεκίνησε την τοποθέτησή του με την ερώτηση στον Δήμαρχο, τι άλλαξε τώρα σε σχέση με το παρελθόν που ο κ. Δήμαρχος δεν ήθελε να ακούσει τίποτα περί αγοράς της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στη συνέχεια ο κ. Χήρας δήλωσε ότι είναι υπέρ σε μια τέτοια κίνηση, κατηγόρησε όμως ευθέως την Δημ. Αρχή για αναποφασιστικότητα και αδικαιολόγητη χρονοτριβή σε σοβαρά ζητήματα, καθώς 6 χρόνια νωρίτερα ο ίδιος και η ομάδα του, εκλιπαρούσε τον κ. Μαράβα να προβεί σε εξαγορά κομμάτι – κομμάτι πακέτου μετοχών, ώστε ο Δήμος να κατορθώσει να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών, για να μπορέσει να αξιοποιήσει το κτίριο από πρότερο χρόνο.
Τέλος ο Δήμαρχος ανέφερε πως το συγκεκριμένο κτίριο με την έκταση των 11 στρεμμάτων και την θέση που κατέχει στον πολεοδομικό ιστό της πόλης, θα μπορούσε να λειτουργήσει υπό πολλές μορφές… ως πολιτιστικός πολυχώρος, ως ένα σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο, του οποίου η ανυπαρξία είναι καταφανέστατη στην Πύλη και στον Δήμο, ως Γηροκομείο, ή να συνεχίσει με την ίδια μορφή, της αρχικής του λειτουργίας, δηλ. ως Ξενοδοχείο.
Επειδή λοιπόν το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό, αποφασίστηκε το όλο θέμα να συζητηθεί εξολοκλήρου σε μια άλλη ειδική σύσκεψη, που θα λάβει χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα.