Σάββατο, 4 Απριλίου, 2026

Υπουργείο Υγείας: Από τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ η διάθεση αντιικών χαπιών για Κυριακή και Δευτέρα

- Διαφημήσεις -
- Διαφημήσεις -

Από ποια φαρμακεία, ανά περιφέρεια, θα γίνεται η διάθεση – Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της αντιικής αγωγής Covid-19 από την αρμόδια Επιτροπή και στη συνέχεια η συνταγογράφηση της αγωγής από τον θεράποντα ιατρό

Για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών με Covid-19 στις θεραπείες αντιικών χαπιών τις ημέρες των αργιών – εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο από το γιατρό τους, μερίμνησε το υπουργείο Υγείας, με αφορμή την αργία της Πρωτομαγίας. Έτσι, η προμήθεια των αντιικών θα γίνεται από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. για τις ημέρες Κυριακή 01/05/2022 και Δευτέρα 02/05/2022.

 Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της αντιικής αγωγής Covid-19 από την αρμόδια Επιτροπή και στη συνέχεια η συνταγογράφηση της αγωγής από τον θεράποντα ιατρό.
Η αντιική αγωγή Covid-19 μπορεί να παραλαμβάνεται από συγγενή ή φίλο/φίλη του ασθενούς, κατά τις ώρες παραλαβής που έχουν οριστεί, με μόνη την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του/της παραλαμβάνοντος/ουσας, το ΑΜΚΑ του ασθενούς και τον αριθμό της συνταγής.

Για την είσοδο στα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. δεν είναι απαραίτητο Rapid test, είναι απαραίτητη φυσικά η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Ακολουθεί σχετικός πίνακας με τα σημεία παραλαβής των αντιικών θεραπειών ανά την Επικράτεια καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας των φαρμακείων

Πειραιάς – Αιγαίο

Κρήτη

Αττική

Πελοπόννησος, Ιόνιο, Ήπειρος και Δυτική Ελλάδα

Μακεδονία και Θράκη

Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα

Πηγή:ygeiamou.gr

- Διαφημήσεις -
Epilogi-banner
TEl-Panagiotu Xristakos-Aimilios-Nea A-Adamopoulos Tziortziotis-gif tegos-teletes
- Διαφημήσεις -
Pallantza-B-NEO Kalyvas-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%83 TIMBRADOS-Giotas-S Balkizas Kelari-gif
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
- Διαφημήσεις -

Δημοφιλέστερα