9dcb7894f622457d9decdc1b4e6d4f8d

(Φωτό:EUROKINISSI)

Η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη για τον Μπελέρη δεν ήταν εύκολη, καθώς είχε να ζυγίσει αντιθετικές εισηγήσεις συνεργατών του

Το διπλό μήνυμα που θέλησε να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την συμμετοχή του Φρέντυ Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ήχησε δυνατά στην αίθουσα του Ωδείου Αθηνών.

Το ένα απευθυνόταν στα δεξιά της γαλάζιας παράταξης που πιθανώς να είναι δυσαρεστημένοι που να θέλουν να στείλουν ένα σήμα διαμαρτυρίας και να λοξοκοιτάζουν δεξιότερα. Και ήταν σαφές: ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα λαϊκό πατριωτικό κόμμα που ενδιαφέρεται στην πράξη και για τον Ελληνισμό της Βόρειας Ηπείρου, στηρίζοντας τον φυλακισμένο δήμαρχο Χειμάρρας, στον οποίο η αλβανική κυβέρνηση δεν έδωσε καν το δικαίωμα να ορκιστεί. Ηταν ένας έμμεσος τρόπος ο Κυρ. Μητσοτάκης να απευθυνθεί και πάλι σε όσους χαρακτηρίζει «ψευτοπατριώτες», δείχνοντας τον Κυρ. Βελόπουλο ή τον Δ. Νατσιό, κόμματα προς τα οποία υπάρχουν διαρροές συντηρητικού κοινού από τη ΝΔ.

 Το δεύτερο μήνυμα έχει αποδέκτη τα Τίρανα, τα οποία έχει «δείξει» πολλές φορές η Αθήνα ως υπαίτια τόσο μίας δίκης «παρωδία» – η οποία οδήγησε στην φυλάκιση του Φρέντυ Μπελέρη- προειδοποιώντας παράλληλα ότι η ευρωπαική πορεία της Αλβανίας περνάει μέσα από την Ελλάδα.

Η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη δεν ήταν εύκολη, καθώς είχε να ζυγίσει αντιθετικές εισηγήσεις συνεργατών του. Ένθερμος υποστηρικτής της υποψηφιότητας του Φρέντυ Μπελέρη ήταν ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος διατηρεί στενή φιλία μαζί του και τον είχε επισκεφθεί πρόσφατα στις φυλακές του Φιέρι. Ο πρώην υπουργός Επικρατείας μιλούσε σε συνομιλητές του για μία αδικία, η οποία θα επουλωνόταν εάν ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας έμπαινε στο ευρωψηφοδέλτιο, αλλά και για μια απάντηση στην αλβανική κυβέρνηση, η οποία αρνείται να κάνει το αυτονόητο, παραβαίνοντας κάθε κανόνα δικαίου: να ορκίσει έναν δημοκρατικά εκλεγμένο δήμαρχο.

Η άλλη άποψη υποστήριζε ότι μία τέτοια κίνηση θα δυσχέραινε ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες σχέσεις με την Αλβανία, μετατρέποντας ένα θέμα από ευρωπαϊκό σε διμερές.

«Δείτε την μεγάλη εικόνα»

Στην ομιλία του αμέσως μετά την παρουσίαση των 42 υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν θέλησε να ξεχωρίσει τον Φρέντυ Μπελέρη από τους υπόλοιπους συνυποψηφίους του, υποστηρίζοντας ότι το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο είναι ένα κολάζ ανθρώπων που έχουν να πουν κάτι στην κοινωνία με τη δουλειά τους, την προσωπικότητα τους, την προσφορά τους. Το σύνθημα όλων χθες ήταν κοινό: να ακουστεί δυνατά η φωνή της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, να γίνει πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία.

Ο Πρωθυπουργός, μετά τις σύντομες ομιλίες των υποψηφίων, αφού επιχειρηματολόγησε για τον ευρωπαικό προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στις προκλήσεις των καιρών- με εξέχουσα την κρίση στη Μέση Ανατολή- και ζήτησε από τους πολίτες να δουν την μεγάλη εικόνα, μακρυά από μικρά «παράπονα».

«Θέλω λοιπόν, όλες και όλοι μαζί να πάρουμε τις εκλογές πολύ στα σοβαρά. Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο. Να παλέψουμε με τους συμπολίτες μας οι οποίοι μπορεί να είναι προσωρινά δυσαρεστημένοι για οποιοδήποτε λόγο και να τους εξηγήσουμε ότι τώρα δεν είναι η ώρα να εκδηλώσουν μία επιμέρους δυσαρέσκεια, αλλά πρέπει να ξαναθυμηθούν την μεγάλη εικόνα. Πόσο μάλλον σε μία εποχή όπου τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε μόνο μία φορά στην αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι μόνη της έγνοια είναι να πέσει ο Μητσοτάκης.

«Αυτό δεν είναι εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ούτε προφανώς πρόταση για το μέλλον της Ευρώπης», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ετοιμάζεται για μία ακόμη φορά να πάρει επάνω του την προεκλογική καμπάνια της ΝΔ, γυρνώντας την Ελλάδα, στους σχεδόν δύο μήνες που απέμειναν από την κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Πηγή:thetoc.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…