keramews_2

(φωτό:ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | INTIME)

Απειλές Κεραμέως για παρακράτηση μισθού και μη μισθολογική εξέλιξη όλων των εκπαιδευτικών που δεν θα αξιολογηθούν

Παρακράτηση μισθού έως και ενός μηνός και μη μισθολογική εξέλιξη, προανήγγειλλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη της στην Καθημερινή, για όσους εκπαιδευτικούς αρνηθούν την αξιολόγηση.

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αρχής γενομένης από τη νέα σχολική χρονιάθα είναι υποχρεωτική και όπως δηλώνει η υπουργός πρόκειται για μια θεσμική αλλαγή που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Μάλιστα, πρόσθεσε εμφατικά ότι για τους αρνητές της θα προβλέπονται και συνέπειες, όπως η μη μισθολογική εξέλιξη και η παρακράτηση μισθού έως και ενός μηνός, αλλά παράλληλα τα αποτελέσματά της θα συνδέονται με επιβράβευση μέσω μορίων είτε με επιμόρφωση.
 Όσον αφορά στα οφέλη της διαδικασίας θα ξεκινήσει κύκλος ενημέρωσης των εκπαιδευτικών τον Σεπτέμβριο, σε πνεύμα συνεργασίας.

«Υποχρεωτική η συμμετοχή στην αξιολόγηση. Προβλέπονται μισθολογικές συνέπειες», δηλώνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε πως η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που προβλέπεται στο νομοσχέδιο θα είναι υποχρεωτική για όλους. Στην περίπτωση που κάποιος θέλει να εξαιρεθεί από την διαδικασία θα έχει μισθολογικές συνέπειες. 

 Αναλυτικότερα η υπουργός δήλωσε πως «θα έχει καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα και τα αποτελέσματά της θα συνδέονται είτε με επιβράβευση μέσω μορίων είτε με επιμόρφωση», και συμπλήρωσε πως «Η μη μισθολογική εξέλιξη και η παρακράτηση του μισθού για περίοδο έως και ενός μηνός».

Υπενθυμίζεται πως στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι αν στέλεχος εκπαίδευσης αρνείται να υποβληθεί στη διαδικασία αξιολόγησης, είτε ως αξιολογητής είτε ως αξιολογούμενος, σε οποιοδήποτε στάδιο αυτής ή την παρακωλύει με την εν γένει στάση του, αντικαθίσταται  και αποκλείεται από τη διαδικασία επιλογής για την πλήρωση οποιασδήποτε θέσης στελέχους εκπαίδευσης για τα επόμενα οκτώ (8) έτη.

Επίσης, προβλέπεται ότι για την αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης διενεργείται ημιδομημένη συνέντευξη μεταξύ του αξιολογούμενου και καθενός εκ των αξιολογητών του. 

Συνεχίστε την ανάγνωση στο alfavita.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού στο Ανθηρό. Σώος στην υγεία του…

(φωτό, Αρχείου) Ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού, έχει στηθεί από σήμερα το απόγευμα…