ypoyrgeio_paideias2

Εκδόθηκε η πρώτη Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ορισμό μελών των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής

Οδηγία προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης να προχωρήσουν στη συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων ,  τα οποία θα επιλέξουν τους νέους Διευθυντές Σχολείων, έδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ήδη η πρώτη Πρόσκληση  εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ορισμό μελών των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής , εκδόθηκε σήμερα από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας
Δρ. Ελένη Π. Μπενιάτα.

  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την Πρόσκληση
  • Ταυτόχρονα με την παραπάνω Πρόσκληση η Περιφ. Διευθύντρια Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδος απευθύνει και άλλη πρόσκληση και προς τους ΣΕΕ για συμμετοχή στα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την πρόσκληση

Στο μεταξύ μέχρι σήμερα Παρασκευή εξακολουθεί να βρίσκεται το στάδιο κατασκευής, από ιδιωτική εταιρεία,  η ηλεκτρονική πλατφόρμα  για την υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Το υπουργείο Παιδείας αναμένει την ολοκλήρωση και την  παράδοση , από την ιδιωτική εταιρία, της πλατφόρμας, προκειμένου να εκδώσει την προκήρυξη, η οποία θα ορίζει τις ημερομηνίες και την διαδικασία  κατάθεσης των αιτήσεων των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να διεκδικήσουν μια θέση Διευθυντή Σχολείου.

Η ανάθεση κατασκευής της πλατφόρμας στην  ιδιωτική εταιρεία έγινε απευθείας, και θα κοστίσει 72,5 χιλιάδες ευρώ, συμπεριλαμβανομένου το ΦΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η  ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για να πετύχει επίσπευση των διαδικασιών επιλογής Διευθυντών Σχολείων ψήφισε το καλοκαίρι τροπολογία για τον τρόπο συγκρότησης των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής   και επιπλέον άλλαξε τη σειρά επιλογής στελεχών εκπαίδευσης ώστε να προηγηθεί η επιλογή Διευθυντών Σχολείων.

Τι αναφέρει η πρόσκληση της  ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας

 Η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι υπηρετούν με οργανική θέση στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης και έχουν εικοσαετή (20ετή) και δεκαπενταετή (15ετή) εκπαιδευτική υπηρεσία στην οικεία βαθμίδα εκπαίδευσης και επιθυμούν να οριστούν μέλη του οικείου Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής, να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και βιογραφικό σημείωμα, από το οποίο να προκύπτει η διοικητική και διδακτική τους εμπειρία, η επιστημονική και παιδαγωγική τους κατάρτιση, στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας μέσω των αρμοδίων Διευθυντών Εκπαίδευσης από Δευτέρα 10.10.2022 μέχρι και Τετάρτη 12.10.2022.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Δεν είναι δυνατόν να ορισθούν μέλη των συμβουλίων εκπαιδευτικοί που προτίθενται να είναι υποψήφιοι στη διαδικασία επιλογής.

Οι αρμόδιοι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα πρέπει να εκδώσουν βεβαίωση για κάθε ενδιαφερόμενο, στην οποία θα βεβαιώνεται ο βαθμός, η οργανική θέση, η θέση που υπηρετεί, ο συνολικός πραγματικός χρόνος εκπαιδευτικής υπηρεσίας και ο συνολικός χρόνος σε θέση στελέχους της εκπαίδευσης των περ. α) έως γ) και στ) έως κ) της παρ. 2, του άρθρου 30 του Ν.4823/2021 (ΦΕΚ 136 τ.Α’/03-08-2021).

Ως καταληκτική ημερομηνία για τον υπολογισμό της εκπαιδευτικής υπηρεσίας ορίζεται η 12.10.2022.

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα πρέπει να αποστείλουν τις υποβληθείσες αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τις βεβαιώσεις και τον συγκεντρωτικό πίνακα με το συνολικό αριθμό των εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση, το αργότερο μέχρι τις 14.10.2022, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν αιτήσεις παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά.

Πηγή:esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Επίδομα Ασθενείας – Χρήσιμες ερωτήσεις/απαντήσεις

Επίδομα ασθενείας δικαιούνται οι άμεσα ασφαλισμένοι που εργάζονται και οι οποίοι λόγω σωμα…