foto

(FACEBOOK)

Ήταν το Δεκέμβριο του 2021 όταν η στρατιώτης, η Gunner Jaysley Beck, μόλις τα 19 της χρόνια, αυτοκτόνησε μέσα στο στρατόπεδο Larkhill στο Wiltshire στο νοτιοδυτική Αγγλία.

Δύο χρόνια αργότερα σύμφωνα με την έκθεση του στρατού για την αυτοκτονία, «είναι σχεδόν βέβαιο ότι η σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη ήταν ένας αιτιολογικός παράγοντας για τον θάνατό της».

Η Beck αυτοκτόνησε μετά από σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη από ανώτερό της. Η παρενοχλητική συμπεριφορά από τον ανώτερό της, συνεχίστηκε σε διάστημα δύο μηνών πριν από το θάνατό της, λέει η έκθεση και συνεχίζει σημειώνοντας ότι η πίεση που υπέστη είχε αντίκτυπο στην ψυχική της υγεία.

Μιλώντας στο BBC, η μητέρα της δήλωσε ότι η κόρη της δεν είχε καλή διάθεση ύστερα από τόσους μήνες παρενόχλησης. Σημειώνεται πως δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία έρευνας για να προσδιοριστεί επίσημα πώς πέθανε η Beck. Ο ανώτερός της, δήλωσε πως ήθελε σχέση μαζί της, ωστόσο η κοπέλα είχε ήδη σχέση και δεν ανταποκρίθηκε.

Η μητέρα της, Leighann McCready ανέφερε πως τον Οκτώβριο του 2021 ο άνδρας της έστειλε περισσότερα από 1.000 μηνύματα στο WhatsApp και φωνητικά μηνύματα, ενώ τον Νοέμβριο αυξήθηκαν σε 3.500. «Της έλεγε ότι δεν άντεχε τη σκέψη ότι ήταν με κάποιον άλλο», λέει η μητέρα της.

Η Beck αρχικά τον θεωρούσε φίλο και προσπαθούσε να είναι συγκαταβατική μαζί του, αλλά λίγες εβδομάδες πριν τον θάνατό της του έστειλε μήνυμα λέγοντας του πως δεν μπορεί άλλο τη συμπεριφορά του. Η κ. McCready λέει ότι είχε παροτρύνει την κόρη της να αναφέρει τη συμπεριφορά του ανώτερού της, αλλά δεν το έπραξε λόγω της κατάληξης που είχε αντίστοιχη καταγγελία που είχε γίνει στον στρατό λίγους μήνες πριν.

Η κ. McCready θυμάται έντονα το τηλεφώνημα της κόρης της το επόμενο πρωί από το βράδυ της παρενόχλησης, στο οποίο της περιέγραφε όλα όσα είχαν συμβεί. «Είπε ότι έβαλε τα χέρια του ανάμεσα στα πόδια της και προσπάθησε να την πιάσει από το λαιμό και τότε η ίδια άρχισε να φωνάζει. Εκείνο το βράδυ κοιμήθηκε στο αυτοκίνητό της. Φοβόταν ότι αν είχε πάει για ύπνο θα είχε έρθει στο δωμάτιό της. Τηλεφώνησε σε έναν από τους φίλους της που ήταν νυχτοφύλακας και του είπε να μείνει στο τηλέφωνο μέχρι να κοιμηθεί».

Η ίδια δεν ανέφερε τι της είχε συμβεί εκείνο το βράδυ, αλλά κάποιος άλλος. Η έκθεση αναφέρει: «Η διοίκηση έλαβε σοβαρά υπόψη το περιστατικό, αλλά τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι δεν ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία αναφοράς. Ως αποτέλεσμα, η πειθαρχική συμβουλή βασίστηκε σε μια εκδοχή γεγονότων από τα οποία φαίνεται να προέκυψαν ορισμένες βασικές λεπτομέρειες παραλείφθηκε κατά λάθος».

Ο εμπλεκόμενος άνδρας έλαβε μια μικρή ποινή και έστειλε μία επιστολή συγγνώμης στην 19χρονη.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Emma Norton, από το Κέντρο Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, είπε: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο στρατός παραδέχεται ότι η σεξουαλική παρενόχληση στην οποία υποβλήθηκε αυτή η νεαρή γυναίκα τους μήνες πριν πεθάνει ήταν αιτιώδης παράγοντας για το θάνατό της. Δεν γνωρίζω άλλη περίπτωση που να έχει γίνει δεκτό. Αυτό προφανώς προκαλεί τεράστια ανησυχία για την οικογένεια».

Αγγίζοντας το καπέλο στρατού και το παντελόνι της κόρης της, λέει στο BBC: «Αυτά είναι που με παρηγορούν. Τα κρατάω γιατί αποτελούν μια ανάμνηση».

Την εβδομάδα πριν από το θάνατό της έφυγε από ένα ξενοδοχείο όπου έμεναν και οι δύο σε επαγγελματικό ταξίδι λόγω της συμπεριφοράς του. Κάλεσε τον πατέρα της σε απόγνωση και την παρέλαβε ένας φίλος της, ο οποίος τη βρήκε να «να τρέμει», σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην έρευνα.

Σε ένα μήνυμα, είπε στον ανώτερό της ότι ένιωθε παγιδευμένη από τις πράξεις του και η οικογένειά της ανησυχούσε. Είπε ότι έκλεγε, προσθέτοντας: «Η αλήθεια είναι ότι αγωνίζομαι να τα αντιμετωπίσω όλα αυτά».

Η Beck κατατάχθηκε στο στρατό όταν ήταν 16 ετών και ήταν περήφανη που ήταν στρατιώτης.

Η οικογένειά της, από το Oxen Park στην Cumbria, έχει δει τα μηνύματα του ανώτερού της και είπε στο BBC ότι η «γενναιόδωρη και καλόκαρδη» έφηβη είπε ότι δεν ήθελε να βλάψει τα συναισθήματα που είχε γι′ αυτήν.

Πηγή:huffingtonpost.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

“Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα”:  Οφειλόμενη τιμή

“Ο Χρήστος Παπανικολάου και η Σοφία Σακοράφα, θα είναι για πάντα, τα μόνιμα φωτεινά παραδε…