16670355151017474931

Υπογράφεται το επόμενο διάστημα η σύμβαση για την υλοποίηση του προγράμματος «ΤΥΤΩ» για τη βιολογική καταπολέμηση του πληθυσμού των αρουραίων σε πληττόμενες περιοχές της Θεσσαλίας. d

Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 359.639 ευρώ και αφορά τη βιολογική προστασία 2.568.021 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης σε εννιά Δήμους της Θεσσαλίας: Λάρισας, Φαρσάλων, Αγιάς, Τυρνάβου, Τεμπών, Ελασόνας, Κιλελέρ, Σοφάδων και Ρήγα Φεραίου.

Σε πρώτη φάση εγκαθίστανται οι φωλιές σε επιλεγμένα σημεία για την αναπαραγωγή του αρπακτικού.

«Με σύμμαχο τη φύση ξεκινά η εφαρμογή ενός καινοτόμου προγράμματος για τη διαχείριση του πληθυσμού των τρωκτικών που καταστρέφουν τις αγροτικές καλλιέργειες στο Θεσσαλικό αγροτικό οικοσύστημα. Είναι ένα πρόγραμμα που εφαρμόστηκε με επιτυχία στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Ισραήλ κλπ) και για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας.

Οδηγεί σε μείωση των δραστικών ουσιών που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί, σε ποιοτική αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων, σε εξοικονόμηση χρημάτων και σε αποκατάσταση της φυσικής ισορροπίας στα αγροτικά οικοσυστήματα. Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην πράξη και ενισχύουμε το αγροτικό εισόδημα».

 

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Πέφτει η αυλαία για τα ιστορικά δικαιώματα το 2025, σύγκλιση 75%, από 28,2 στα 24,8 ευρώ το στρέμμα οι αροτραίες

Τελευταία χρονιά που θα υπάρχουν ανισότητες στα δικαιώµατα ενίσχυσης των παραγωγών είναι α…