Στιγμιότυπο οθόνης 2024-03-12 183503

Εκθεση μοντελισμού θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη – Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού, από την Παρασκευή 22 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024.

Αν και πρόκειται για την πρώτη επίσημη έκθεση μοντελισμού του νεοσύστατου Συλλόγου «Ομάδα Μοντελιστών Τρικάλων» έχουν προηγηθεί άλλες 3: οι δύο πρώτες τη δεκαετία του 1990 και η τρίτη πριν τρία χρόνια στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Αυτή η έκθεση αφορούσε αποκλειστικά σε Τρικαλινούς μοντελιστές, ενώ στην επερχόμενη πρώτη επίσημη έκθεση του συλλόγου θα μετάσχουν μοντελιστές από όλη την Ελλάδα με πολλά και σημαντικά εκθέματα. 

Στη διάρκεια της έκθεσης θα υπάρχει η δραστηριότητα «Make it and Take it». Οι νεαροί φίλοι που θα ήθελαν να ασχοληθούν με τον μοντελισμό θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν ένα μοντέλο και να το πάρουν σπίτι τους. Η κατασκευή του μοντέλου θα γίνει υπό την επίβλεψη ενός από τους γονείς και με τη βοήθεια μοντελιστών του συλλόγου. Αυτή η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί στη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη. Η ηλικία του παιδιού θα πρέπει να είναι 10 ετών και άνω, καθώς απαιτείται ο χειρισμός εργαλείων.

Όπως τονίζει ο εκπρόσωπος του Συλλόγου κ. Γ. Μαραγκόπουλος «είναι εξαιρετικά θετικό για ένα παιδί να ασχοληθεί με τον μοντελισμό. Ο μοντελισμός είναι ένα εξαιρετικά δημιουργικό και πολυδιάστατο χόμπι. Μέσα από τον μοντελισμό ένα νεαρό άτομο μπορεί να καλλιεργήσει, όχι μόνο τις καλλιτεχνικές του τάσεις, αλλά και να αποκτήσει κατασκευαστικές δεξιότητες.

Όλοι οι μοντελιστές είναι άνθρωποι που “πιάνει το χέρι τους”. Ο μοντελισμός όμως πάει πολύ πέρα από αυτό καθώς μπορεί να είναι η έμπνευση για να ασχοληθεί κάποιος και να ερευνήσει μια σειρά από αντικείμενα. Για παράδειγμα, το να ασχοληθεί και να διαβάσει Ιστορία, το να ασχοληθεί με τεχνολογικά θέματα, με καλλιτεχνικά θέματα, με την αρχιτεκτονική, ακόμη και με την φωτογραφία, αφού στην μέρες μας η φωτογράφιση των μοντέλων για άρθρα μοντελιστικών περιοδικών και διαδικτυακές παρουσιάσεις είναι αρκετά κοινή», σημειώνει ο κ. Μαραγκόπουλος.

Και συνεχίζει: «το σίγουρο είναι ότι ο μοντελισμός ανοίγει πλατυτέρους ορίζοντες και δημιουργεί πολύ περισσότερα ενδιαφέροντα για ένα νέο άνθρωπο από ότι ένα παιχνίδι στην οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, μιας παιχνιδομηχανής ή ενός κινητού τηλέφωνου».

Σε αυτήν την έκθεση, εκτός από την παρουσίαση μοντέλων κάθε τύπου, θα υπάρχει και ειδικό θέμα που είναι το Εκστρατευτικό Σώμα Μέσης Ανατολής, η 3η Ορεινή Ταξιαρχία και ο Ιερός Λόχος. Μαζί με τα μοντέλα θα εκτεθούν και φωτογραφίες για το συγκεκριμένο θέμα. Πέραν αυτού θα υπάρχει και η δυνατότητα στους επισκέπτες της έκθεσης να ψηφίσουν τα καλύτερα μοντέλα, ώστε τρία από αυτά να βραβευτούν με το Βραβείο Κοινού.

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…