kat pap

Στην έντονη συζήτηση που εκτυλίχθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής στην Βουλή, στην επεξεργασία και συζήτηση επί των άρθρων του Νομοσχεδίου για την Αναβάθμιση του σχολείου, την Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις, η κα. Παπακώστα έλαβε τον λόγο ορμώμενη από την προηγούμενη τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δη του εισηγητή της, κ. Φίλη.

Στην αρχή της τοποθέτησής της ανέφερε τα εξής: «Αυτό που θέλετε εσείς οι συνάδελφοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και της ευρύτερης Αριστεράς είναι η ισοπέδωση όλων προς τα κάτω… χωρίς αξιολόγηση, όλοι κακοί, μέτριοι, άριστοι, όλοι για εσάς να είναι ίσοι, για να εξυπηρετείτε τα μικροκομματικά σας συμφέροντα! Αν αυτό δεν είναι υποκριτικό, άκρατος λαϊκισμός και χτύπημα κάτω από την μέση για την κοινωνία, τότε τι είναι

Συνέχισε υπογραμμίζοντας, πως για πρώτη φορά βρέθηκε μια Κυβέρνηση η οποία τολμάει τα αυτονόητα, παρέχει πραγματικές επιλογές και διεξόδους στους μαθητές και η ίδια η κοινωνία βρίσκεται στο πλάι της. Η επιχειρηματολογία, του να μπορούν να μπουν όλοι οι υποψήφιοι στα Πανεπιστήμια, ακόμη και με πολύ χαμηλές βαθμολογίες,  δεν εδράζεται σε καμία λογική βάση, διότι εγκλωβίζει τους νέους σε συγκεκριμένες επιλογές απομακρυσμένες τις περισσότερες φορές από την αγορά εργασίας.

Αναφορικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, το μείζον θέμα του υπό συζήτηση Νομοσχεδίου, η Βουλευτής τόνισε: «Σας ενοχλεί η αξιολόγηση; Μα η αξιολόγηση δεν είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αξιοκρατία; Γιατί τα παιδιά μας φεύγουν και πηγαίνουν στο εξωτερικό; Ποιο είναι το μεγαλύτερο παράπονο τους; Ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία.

Μα, πώς να υπάρξει αξιοκρατία όταν δεν υπάρχει αξιολόγηση; Κανένας ικανός δεν έχει λόγο να φοβάται την αξιολόγηση, διότι υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί εκπαιδευτικοί που την επιζητούν, όπως επιζητούν την βελτίωση και την αναβάθμιση.»

Η κα. Παπακώστα ως μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, αναμένεται να τοποθετηθεί και στην τελική συζήτηση στην Ολομέλεια, την ερχόμενη εβδομάδα.

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

ΑΠΣ Τρίκαλα- Ελληνορωμαϊκή πάλη: Ο προπονητής μας… ο δάσκαλός μας

Προπονητής: αυτός που προετοιμάζει συστηματικά αθλητή.  Δάσκαλος: αυτός που καθοδηγεί και …