Agorastos

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας στη συμμετοχή της ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, iGEM Thessaly 2023, στον Διεθνή Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας, που θα πραγματοποιηθεί 2-5 Νοεμβρίου στο Παρίσι, ευχαριστεί με επιστολή του ο Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Ματθιόπουλος.  

Είχε προηγηθεί η συνάντηση του Κ. Αγοραστού με τα μέλη της Ομάδας iGEM Thessaly, φοιτητές Μαρία Χαρίκλεια Τσιτσιγιάννη (project leader), Μαρία Παπαγγελέτου και Δημήτρη Παπαμαργαρίτη, όταν και συμφωνήθηκε η στήριξη του εγχειρήματος. 

Αναλυτικότερα η επιστολή του κ. Ματθιόπουλου: «Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη, αγαπητέ Κώστα, Εκ μέρους της ομάδας Συνθετικής Βιολογίας iGEM Thessaly του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα ήθελα να επικοινωνήσω την εκτίμηση μας για την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην ομάδα μας. Μέσω της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε η πλήρης κάλυψη των εξόδων μεταφοράς και διαμονής της 11μελούς Ερευνητικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, iGEM Thessaly, στο Παρίσι, με στόχο τη συμμετοχή της ομάδας στον Διεθνή Διαγωνισμό́ iGEM (Διεθνής διαγωνισμός Συνθετικής Βιολογίας).

Η στήριξη της Περιφέρειας συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχή εξέλιξη του ερευνητικού έργου των φοιτητών και ενισχύει την προώθηση της επιστημονικής έρευνας και της γνώσης. Σας ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά σας».

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές της ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, iGEM Thessaly θα διαγωνιστούν στην κατηγορία του περιβάλλοντος και στόχος του διεθνούς διαγωνισμού, ο οποίος προωθεί την έρευνα και την επιστημονική πρόοδο μέσω της Συνθετικής Βιολογίας, έναν διεπιστημονικό κλάδο που συνδυάζει τη Βιολογία με τη Μηχανική, είναι η εκ νέου σύνθεση λειτουργικών βιολογικών συστημάτων.

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

“Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα”:  Οφειλόμενη τιμή

“Ο Χρήστος Παπανικολάου και η Σοφία Σακοράφα, θα είναι για πάντα, τα μόνιμα φωτεινά παραδε…