KEDASY

Το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. συζητά για Φιλοσοφία και εξερευνά την Ιστορία του Κάστρου του Φαναρίου  Καρδίτσας με τον κ. Δημήτριο Ντούσα, πρόεδρο του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου Φαναρίου Καρδίτσας

Το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων, ο εκπαιδευτικός οργανισμός αφιερωμένος στην αξιολόγηση, συμβουλευτική και υποστήριξη των μαθητών με ιδιαιτερότητες αλλά και στην προσπάθεια για διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση, είχε το προνόμιο να επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 το γραφικό Κάστρο του Φαναρίου της Καρδίτσας.

Την ομάδα υποδέχτηκε με ευγένεια ο κ. Δημήτριος Ντούσας, ο αξιότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας και Πρόεδρος της Ανοιχτής Φιλοσοφικής Σχολής, ο οποίος μοιράστηκε τη σοφία του και τους ξενάγησε σε μια διαφωτιστική περιήγηση στο κάστρο και το μαγευτικό περιβάλλον του.

Στην Ανατολική πλευρά των Αγράφων, το Κάστρο Φαναρίου προσέφερε το τέλειο σκηνικό για γνωριμίας της Ιστορίας και της βαθιάς ομορφιάς της περιοχής. Καθώς η ομάδα συγκεντρωνόταν στο καφέ του κάστρου, ο κ. Ντούσας τους υποδεχόταν θερμά με συζητήσεις για τη φιλοσοφία, καλλιεργώντας ένα περιβάλλον πνευματικής περιέργειας και ανάπτυξης.

Ο κ. Δημήτριος Ντούσας, πρωτεργάτης της αναστήλωσης και ανάδειξης του Κάστρου, καταξιωμένος φιλόσοφος και αξιότιμος παιδαγωγός, προσέφερε την εκτεταμένη γνώση και τη μοναδική του οπτική σε διάφορες φιλοσοφικές έννοιες και ιδεολογίες. Η τεχνογνωσία του, σε συνδυασμό με το πάθος του για διδασκαλία, ενέπνευσαν την ομάδα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. να εμβαθύνει στον κόσμο της φιλοσοφίας και να μελετήσει τις βαθιές επιπτώσεις της στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή.

Μετά τις σαγηνευτικές συζητήσεις, ο κ. Ντούσας οδήγησε την ομάδα σε μια αποκλειστική ξενάγηση στο Κάστρο του Φαναρίου της Καρδίτσας. Με κάθε βήμα, αποκάλυπτε την πλούσια ιστορία του κάστρου, μοιράζοντας συναρπαστικές ιστορίες και συναρπαστικά ανέκδοτα που ζωντάνεψαν το παρελθόν. Η ομάδα θαύμασε το αρχιτεκτονικό μεγαλείο του κάστρου και ένιωσε δέος για την πανοραμική θέα που απλώθηκε μπροστά τους, προσφέροντας μια ματιά στο φυσικό μεγαλείο της περιοχής.

Εκφράζοντας τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του ο Προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. κ. Απόστολος Σπαθής, δήλωσε «θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Δημήτριο Ντούσα για τη γενναιοδωρία, τη σοφία και τη θερμή του φιλοξενία καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης. Ως αξιότιμος φιλόσοφος και Πρόεδρος του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου, ο κ. Ντούσας αποτελεί παράδειγμα προς διαφύλαξη και εφαρμογή των αξιών της πνευματικής αναζήτησης, της δια βίου μάθησης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η ομάδα στο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. αναγνωρίζει την τεράστια σημασία αυτής της επίσκεψης, καθώς τους έδωσε μια μοναδική ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να συμμετάσχουν σε στοχαστικές συζητήσεις και να κερδίσουν μια βαθύτερη εκτίμηση για τη φιλοσοφία και τον ρόλο της στη διαμόρφωση της κοινωνίας μας.

 

kedasy 2

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…