5142968_3

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενισχύει τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου με στόχο όλοι οι Δημόσιοι Φορείς να μπορούν να ανταποκρίνονται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις, να βελτιώνουν την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, να αυξάνουν την  αποτελεσματικότητα τους και να μειώνουν το κόστος.

Προς την κατεύθυνση αυτή προχωρά ο διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός  «Κεντρική Συμφωνία Προμήθειας αδειών χρήσης λογισμικού Oracle» με συνολικό προϋπολογισμό της τάξεως των  40.001.719,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α  και φορέα υλοποίηση της Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αντικείμενο του έργου  είναι η κάλυψη αδειοδοτήσεων, συντήρησης και αναβάθμισης σε προϊόντα λογισμικού Oracle για τις ανάγκες της Δημόσιας Διοίκησης.

Επιπλέον, προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών Εμπειρογνωμόνων του κατασκευαστή (Consulting Services), καθώς και η προμήθεια Oracle Universal Credits για τη φιλοξενία συστημάτων στο Oracle Cloud Infrastructure. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών είναι η 22α Νοεμβρίου.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: « Η σύναψη της εταιρικής συμφωνίας (Enterprise Agreement) θα παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα για  Ελληνικό Δημόσιο. Είναι απαραίτητο να έχουμε οικονομίες κλίμακος, όπως και να υπάρχει κεντρική διαχείριση των χρονοβόρων διαδικασιών προμηθειών. Επιπλέον, αυτού του είδους οι συμφωνίες, συμβάλλουν καταλυτικά ώστε να παραμένει η χώρα εκτός της «Λίστας Παρακολούθησης 301» που τηρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και περιλαμβάνει τις χώρες οι οποίες χρησιμοποιούν μη αδειοδοτημένο λογισμικό».

Επισημαίνεται ότι η διερεύνηση των αναγκών του δημοσίου πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με το συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου.

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

“Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα”:  Οφειλόμενη τιμή

“Ο Χρήστος Παπανικολάου και η Σοφία Σακοράφα, θα είναι για πάντα, τα μόνιμα φωτεινά παραδε…