opop (1)

Σε ακόμα μια δράση με σημαντικό αντίκτυπο στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών  τουρισμού στη περιοχής της Πύλης προχώρησε ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης.

Σε συνεργασία με τους : 

  • Κυνηγετικό Σύλλογο Πύλης, 
  • ΕΟΣ Καρδίτσας,
  • Ανοιχτή Ομάδα Πύλης 

Προχώρησε σε τοποθέτηση πινακίδων με ορειβατικό χάρτη της περιοχής που περιλαμβάνει όλα τα μονοπάτια, σηματοδοτημένα και μη,  των βουνών Ίταμος & Κόζιακας” (τμήμα Κοινότητας Πύλης).

Οι πρώτοι 2 χάρτες τοποθετήθηκαν στα σημεία:

  1. Πλατεία Δημαρχείου & 
  2. Γέφυρα Αγίου Βησσαρίωνα (Τοξωτή Γέφυρα Καμάρα)

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν άλλοι 3 χάρτες στα σημεία:

  1. Ι. Μ. Θεοτόκου Γκούρας &
  2. Ι.Μ. Μεγάλων Πυλών (Πόρτα Παναγιά)
  3. Πλατεία Συντριβανιού

Οι πινακίδες είναι εξοπλισμένες με σύστημα QR code (με ένα απλό σκανάρισμα μπορείς να έχεις στη φορητή σου συσκευή τον χάρτη θέασης) και εξυπηρετούν τους παρακάτω σκοπούς: 

  • Την ανάδειξη των ορειβατικών μονοπατιών,
  • Τον προσανατολισμό και την καθοδήγηση του επισκέπτη,
  • Πληροφορίες (απόσταση και χρόνος πορείας) για βασικά αξιοθέατα της περιοχής,
  • Προειδοποίηση για πιθανούς κινδύνους (γκρεμοί, διασταυρώσεις ποταμών κτλ).

Ήδη το προηγούμενο χρονικό διάστημα τα μέλη του συλλόγου προχώρησαν σε συντήρηση και σήμανση της “Βλαχόστρατας”, μονοπατιού που ξεκινά από τον οικισμό της Πόρτας Παναγιάς και συνεχίζει προς στο χωριό Κοτρώνι. Η Βλαχόστρατα” είχε διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη του εμπορίου της ευρύτερης περιοχής καθώς κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας αποτέλεσε τον σημαντικότερο εμπορικό δρόμο κατά μήκος του οποίου αναπτύχθηκαν .

Το λιθόστρωτο καλντερίμι ακολουθούθεί την παρόχθια διαδρομή και μετά την Τοξωτή Γέφυρα ανηφορίζει στην κακοτράχαλη πλαγιά του Κόζιακα. Η παραπάνω δράση έρχεται σε συνέχεια των σημάνσεων που έγιναν στα μονοπάτια Α32 & Α33 του Ιτάμου.

Τα μέλη του Ομίλου ευχαριστούν την εταιρία topo guide για την παραχώρηση του υποβάθρου, τις αδειοδοτούσες υπηρεσίες για την άρτια συνεργασία και τέλος το Συμβούλιο της Κοινότητας Πύλης που πάντοτε στέκεται αρωγός και αγκαλιάζει όλες τις δράσεις μας και ευελπιστούν οι παραπάνω δράσεις να βοηθήσουν όλους τους επισκέπτες να γνωρίσουν με ασφάλεια την όμορφη φύση και τα σπουδαία αξιοθέατα της περιοχής μας.

opop (6)

opop (5)

opop (4)

opop (3)

opop (2)

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

ΑΠΣ Τρίκαλα- Ελληνορωμαϊκή πάλη: Ο προπονητής μας… ο δάσκαλός μας

Προπονητής: αυτός που προετοιμάζει συστηματικά αθλητή.  Δάσκαλος: αυτός που καθοδηγεί και …