Arxiki

Με όλες τις δέουσες τιμές, αλλά ελάχιστο κόσμο, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Πύλη, παρουσία του Δημάρχου κ. Κώστα Μαράβα, η εκδήλωση μνήμης & τιμής, στους αγωνιστές που πήραν μέρος στην «Μάχη της Πόρτας».

Και πάλι φέτος η εκδήλωση, εν αντιθέσει με όλες τις προηγούμενς φορές, που γίνονταν στην κεντρική πλατεία, έναντι του Δημαρχείου, πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του ΕΠΑΛ, στο μνημείο των Ηρώων, λόγω των εργασιών ανάπλασης της νέας κεντρικής πλατείας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση, μπροστά στο μνημείο πεσόντων, από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πύλης π. Δημ. Κατσαρό, για να ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων & σύντομοι χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κ. Μαράβα και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τεχνικών έργων κ. Θαν. Τσιάρας.

Στη συνέχεια τον λόγο στο Βήμα, είχε ο κεντρικός ομιλητής της σημερινής εκδήλωσης κ. Χρήστο Πουλιανίτη, αντιστράτηγο ΕΑ, ο οποίος με λιτό λόγο, αναφέρθηκε λεπτομερώς στην σημαντικότητα της «Μάχης της Πόρτας», ως ιστορικό γεγονός της περιοχής στα χρόνια του αγώνα της αντίστασης, κατά των δυνάμεων του ‘Άξονα», για να ανταμειφθεί με το αβίαστο και ειλικρινές χειροκρότημα των παραβρισκομένων.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή, προς τιμήν των πεσόντων ηρώων, για να κλείσει η εκδήλωση με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Την σημερινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των προαναφερομένων, ο Δ/τής του ΑΤ Πύλης Υπ/ντής κ. Χρ. Παπαδογιάννης, ο νέος πρόεδρος της ΤΚ Πύλης Αλεξ. Τζιουβάρας, Αντιδήμαρχοι, δημ. σύμβουλοι, καθώς & εκπρόσωποι κομμάτων, αντιστασιακών οργανώσεων & φορέων του τόπου.

Σχετικές επιστολές, απέστειλαν , η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας κα Κατετρίνα Παπακώστα & ο βουλευτής και τέως Υπουργός κ. Κ. Σκρέκας, ο βουλευτής της ΝΔ Τρικάλων κ. Θαν. Λιούτας, καθώς & η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων κα Μ. Κοντοτόλη.

Στον κ. ΧΡ. Πουλιανίτη, και από τον Δήμαρχο, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα, τύπου κορνίζας η οποία φέρει στην όψη της, κλάδο ελαίας κατασκευασμένη από πηλό και φιλοτεχνημένη από την συνδημότισσά μας ζωγράφο κα Δήμ. Μαγκούτη.

maxi Pylis (38)

maxi Pylis (37)

maxi Pylis (36)

maxi Pylis (35)

maxi Pylis (31)

maxi Pylis (30)

maxi Pylis (28)

maxi Pylis (27)

maxi Pylis (26)

maxi Pylis (25)

maxi Pylis (24)

maxi Pylis (23)

maxi Pylis (22)

maxi Pylis (21)

maxi Pylis (20)

maxi Pylis (19)

maxi Pylis (18)

maxi Pylis (17)

maxi Pylis (16)

maxi Pylis (15)

maxi Pylis (14)

maxi Pylis (13)

maxi Pylis (12)

maxi Pylis (11)

maxi Pylis (9)

maxi Pylis (7)

maxi Pylis (6)

maxi Pylis (5)

maxi Pylis (4)

maxi Pylis (3)

maxi Pylis (1)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πανηγύριζε και Γιόρτασε το Εκκλησάκι  της Αγίας Τριάδος Βαθυρρεύματος

  Ανήμερα της Γιορτής του Αγίου Πνεύματος τελέστηκε θεία λειτουργία ιερουργούντος του…