Μητσοτάκης-1-1200x800

Τα σενάρια για νέες παροχές

Να αναδείξει την συνέπεια λόγων και έργων της κυβέρνησης όσον αφορά στην μείωση φόρων και εισφορών -κεντρική προεκλογική δέσμευση του 2019- με την ταυτόχρονη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά την τελευταία τετραετία εν μέσω διεθνών κρίσεων, επιθυμεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την σημερινή πρώτη θεματική συνέντευξη Τύπου στον δρόμο προς τις εκλογές με αντικείμενο την οικονομία.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει έναν μίνι απολογισμό της τετραετίας, παρουσιάζοντας μια σειρά από μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνησή του για την ανακούφιση των νοικοκυριών μετά τις αυξήσεις φωτιά που είδαν τα νοικοκυριά ως συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος έφερε άλματα στον πληθωρισμό και στην ενέργεια.

Παράλληλα, θα αναδείξει την στήριξη της κυβέρνησης στις επιχειρήσεις που μετά την πανδημία του κορωνοϊού, χτυπήθηκαν και από τις αυξημένες τιμές στην ενέργεια, με την κυβέρνηση να λαμβάνει μέτρα για την στήριξή τους.

Ταυτόχρονα αναμένεται να αναφερθεί και στη μείωση φόρων και εισφορών, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά, στις αυξήσεις στις συντάξεις η οποία σημειώνεται για πρώτη φορά έπειτα από δώδεκα χρόνια, αλλά και τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό.

Από εκεί και πέρα, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν σχετικά με το αν θα ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης, με την εφημερίδα «Τα Νέα» να αποκαλύπτουν ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει δώρο Πάσχα 300 ευρώ προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, άλλο σενάριο κάνει λόγο για «ξεπάγωμα» των τριετιών, ενώ πάντα στο τραπέζι βρίσκεται και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Πηγή:paraskhnio.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Θρίλερ με σταυρούς & έδρες, στον Δ. Πύλης

Θρίλερ με σταυρούς & έδρες, μέχρι τελευταία στιγμή στον Δ. Πύλης, μιας και δεν έχουν ο…