KALD SYN3

Δεύτερη εκδήλωση στα Τρίκαλα για τον Απόστολο Καλδάρα. Το βράδυ της Τρίτης 23 Αυγούστου 2022, με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Η μουσική παράσταση με τίτλο «Μνήμη και βαθιά σημάδια» πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης», ενώνοντας δύο επετείους: τα 100 χρόνια από τη γέννηση του τρικαλινού ογκόλιθου του λαϊκού τραγουδιού και τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. 

Το 1922, ως χρονιά σημαδιακή για τον ελληνισμό, εγγράφηκε στη συλλογική μνήμη και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για δύο μεγάλους κύκλους τραγουδιών του Απόστολου Καλδάρα: τη «Μικρά Ασία» και τον «Βυζαντινό Εσπερινό». 

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων, Μιχάλης Λάππας, προλόγισε την εκδήλωση, τονίζοντας τη σημασία του έργου και την προσφορά του Καλδάρα στην ελληνική μουσική, μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου. Προσωπικό τόνο έδωσε στον χαιρετισμό του ο γιος του Απόστολου Καλδάρα, Κώστας.

Τα τραγούδια ερμήνευσαν εξαιρετικά, οι Ανδρέας Καρακότας και Ιωάννα Γιαννοπούλου. Επαιξαν οι μουσικοί : Σάκης Κοντονικόλας Πιάνο, Δημήτρης Τυχάλας Κιθάρα, Κώστας Λάμπας Μπάσο, Χαρούλα Σαφαρή Τσέλο, Στέφανος Σεκέρογλου Βιολί, Νεκτάριος Παπαγεωργίου Κλαρίνο, Παύλος Παφρανίδης Μπουζούκι.
Ενορχήστρωση: Σάκης Κοντονικόλας.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στέλιος Καραγιώργος. 

Παρέστησαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Τάκης Παζαΐτης και η τ. αντιδήμαρχος Εφη Λεβέντη. 

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Κύριε Δήμαρχε, και η Γλώσσα έχει τη σημασία της

Μαθαίνω από τα τοπικά ΜΜΕ ότι ο νέος δήμαρχός μας επισκέφθηκε τον υπό διαμόρφωση πρώην ζωο…