derma-to-ximona

Το κρύο και ο άνεμος προκαλούν σημαντικά αποτελέσματα στο δέρμα μας. Γιατί είναι σημαντικό να υιοθετήσετε μια χειμερινή ρουτίνα για το λιπαρό δέρμα;

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το λιπαρό δέρμα δεν απαιτεί επιπλέον φροντίδα σε κρύες συνθήκες. Υποθέτουν ότι αυτές οι θερμοκρασίες επηρεάζουν μόνο το ξηρό δέρμα. Κάνουν λάθος. Μια χειμερινή ρουτίνα για λιπαρό δέρμα είναι απολύτως απαραίτητη για τη διατήρηση της φρεσκάδας και της καθαρότητας.

Σαφώς, το κρύο δεν επηρεάζει το λιπαρό δέρμα με τον ίδιο τρόπο που επηρεάζει το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε μια χειμερινή ρουτίνα για να το διατηρήσετε ενυδατωμένο και να το αποτρέψετε να αποκτήσει μια θαμπή και μονότονη εμφάνιση.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι χωρίς χειμερινή ρουτίνα για λιπαρό δέρμα, μπορεί τελικά να εμφανιστεί ένα φαινόμενο «ανάκαμψης». Αυτό σημαίνει ότι, σε ξηρό περιβάλλον, το δέρμα σας μπορεί να αντιδράσει άσχημα, να γίνει ακόμα πιο λιπαρό και να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.

Χειμερινό δέρμα

Ο κρύος καιρός επηρεάζει όλους τους τύπους δέρματος, γιατί γενικά προκαλεί ξηρότητα. Τούτου λεχθέντος, το λιπαρό δέρμα μπορεί να είναι ένα από τα πιο επηρεαζόμενα δέρματα σε χαμηλές θερμοκρασίες και σε υψηλά επίπεδα υγρασίας. Πρώτον, μπορεί να αποκτήσει περισσότερη ωχρότητα από άλλους τύπους δέρματος.

Αυτό όμως δεν είναι το χειρότερο. Κυρίως, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το δέρμα χάνει νερό και θρεπτικά συστατικά. Το κρύο προκαλεί τη συστολή των τριχοειδών αγγείων και, κατά συνέπεια, υπάρχει μείωση του οξυγόνου, της υγρασίας και των θρεπτικών συστατικών. Επιπλέον, αυτές οι καταστάσεις προκαλούν αύξηση του αριθμού των νεκρών κυττάρων.

Με περισσότερα νεκρά κύτταρα, είναι πιο εύκολο για τους πόρους να φράξουν. Αυτό συμβαίνει όταν εμφανίζεται το «φαινόμενο ανάκαμψης», το οποίο περιλαμβάνει αυξήσεις στα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα. Το σημαντικό είναι να διατηρείτε μια χειμερινή ρουτίνα για λιπαρό δέρμα.

Χειμερινή ρουτίνα για λιπαρό δέρμα

Μια χειμερινή ρουτίνα για λιπαρό δέρμα περιλαμβάνει διάφορα μέτρα, κυρίως οξυγόνωση, ενυδάτωση και προστασία του δέρματος. Τα παρακάτω είναι οι κύριες ενέργειες που πρέπει να ληφθούν για να διατηρηθεί το υγιές δέρμα και να αποφευχθεί η επίδραση της ανάκαμψης:

  • Πλύνετε επαρκώς το δέρμα σας. Στην ιδανική περίπτωση θα πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα, χρησιμοποιώντας ένα σαμπουάν προσώπου που περιέχει φυσικά αντι-βακτηρίδια. Ακόμα καλύτερα αν έχει εκχύλισμα μέντας ή δέντρο τσαγιού. Αυτό απομακρύνει τις ακαθαρσίες και βοηθά στη στεγανοποίηση των πόρων.
  • Διπλό καθάρισμα. Για καλύτερα αποτελέσματα, απλώστε μια λοσιόν χωρίς λάδι μετά το πλύσιμο του προσώπου σας. Οι πιο ενδεδειγμένες είναι λοσιόν που παρασκευάζονται με δεντρολίβανο, κισσό ή αλόη βέρα.
  • Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη. Μόλις το πρόσωπό σας είναι καθαρό, το λιπαρό δέρμα θα πρέπει να ενυδατωθεί με καλλυντικά οξέα, όπως το υαλουρονικό οξύ. Αυτοί οι τύποι προϊόντων βοηθούν στην αποκατάσταση της φυσικής υγρασίας του δέρματος.
  • Πίνετε νερό και προστατέψτε τον εαυτό σας από τον ήλιο. Είναι σημαντικό να πίνετε άφθονο νερό όλη την ημέρα και να εφαρμόζετε αντηλιακό καθημερινά.
  • Απολέπιση. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κάνετε απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα.

Άλλες θεραπείες δέρματος

Εκτός από τα μέτρα για τα οποία έχουμε ήδη μιλήσει, υπάρχουν και άλλες θεραπείες που μπορείτε να εφαρμόσετε για να συμπληρώσετε μια χειμερινή ρουτίνα για λιπαρό δέρμα. Αυτές είναι οι ακόλουθες:

  • Χρησιμοποιήστε μάσκες. Οι μάσκες είναι πραγματικά καλές για να βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματος, ειδικά εάν το δέρμα είναι θαμπό. Αυτό που πρέπει να επιλέξετε είναι όσες παρασκευάζονται με πράσινο τσάι, μπλε αγαύη και κατιφέ. Αρκεί η χρήση τους δύο φορές την εβδομάδα.
  • Πίλινγκ με σαλικυλικό οξύ. Εάν, παρά την άλλη θεραπεία σας, το δέρμα σας φαίνεται πολύ λιπαρό, το πίλινγκ με σαλικυλικό οξύ είναι μια εξαιρετική επιλογή. Βοηθά στην εξάλειψη των σπυριών, και επίσης μειώνει τη λάμψη.
  • Χρησιμοποιήστε ματ μακιγιάζ. Αυτός ο τύπος μακιγιάζ όχι μόνο βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματός σας, αλλά διαρκεί περισσότερο το χειμώνα, οπότε δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιείτε τόσο συχνά.
  • Χρησιμοποιήστε τα σωστά προϊόντα. Κατά γενικό κανόνα, τα ενυδατικά τζελ ή οι κρέμες τζελ είναι τα καλύτερα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε προϊόντα που συνιστώνται από δερματολόγους και όχι από τις διαφημίσεις.

Η ουσία είναι ότι η φροντίδα λιπαρού δέρματος το χειμώνα είναι εξίσου σημαντική με τους άλλους τύπους δέρματος. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε κάποια βασική φροντίδα για να αποφύγετε δερματολογικά προβλήματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Πηγή:meygeia.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Ποιοι έχουν δικαίωμα εγγραφής στα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι

Το  κάθε Μη Κρατικό Πανεπιστήμιο θα τηρεί μητρώο φοιτητών, στο οποίο θα καταγράφονται…