EUROKINISSI

(φωτό:EUROKINISSI)

Με τη γρίπη να κάνει «επέλαση»,  επιστρέφουν οι μαθητές,  τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, στα θρανία τους  μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Την ερχόμενη εβδομάδα στο myshool, οι απουσίες των μαθητών θα αποτυπώσουν την πραγματικότητα έξαρσης των ιώσεων, κι εφόσον χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα προστασίας.

Η «πάγια» οδηγία του υπουργείου Παιδείας είναι  οι  γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο εάν εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης, όπως  γίνεται,  με κάθε ασθένεια.

 Πέρσι ,στις 3 Ιανουαρίου,πριν ανοίξουν τα σχολεία,   το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε  εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία με  απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής, από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos ανάλογη εγκύκλιο αναμένεται να εκδώσει το υπουργείο Παιδείας προς το τέλος της εβδομάδας  ή αρχές της άλλης.

Πηγή:esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…