tsitsipas-stefanos-1_0

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο διάσημο τουρνουά τένις του Παρισιού, Ρολάν Γκαρός (Roland Garros).

Ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 3-2 σετ του 24χρονου Γερμανού Αλεξάντερ Ζβέρεφ, στον ημιτελικό της διοργάνωσης, και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στον μεγάλο τελικό. Έτσι, έγινε ο πρώτος τενίστας από την Ελλάδα που θα δώσει το «παρών» σε τελικό Grand Slam.

Ο αγώνας είχε διάρκεια 3 ώρες και 37 λεπτά και ήταν καθηλωτικός, με τις εναλλαγές στο σκορ να είναι συνεχείς, καθώς αμφότεροι οι τενίστες ήθελαν πολύ τη νίκη και το εισιτήριο για τον τελικό.

Εκτός από αγωνιστικά, ο Τσιτσιπάς έδειξε και μεγάλα ψυχικά αποθέματα, καθώς άντεξε στα τρομερά σερβίς του Ζβέρεφ και στην πίεση που του δημιούργησε η προσωρινή ανατροπή στο σκορ (από το 2-0 σετ υπέρ του, στην ισοφάριση σε 2-2), ενώ στο κρίσιμο τρίτο σετ έκανε το καθοριστικό μπρέικ και κράτησε το δικό του σερβίς, φτάνοντας στη μεγάλη επιτυχία.

Τα σετ (με πρώτο τον Τσιτσιπά): 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3.

Έτσι την ερχόμενη Κυριακή στις 4:μμ, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον Σέρβο Νόβακ Τζοκοβιτς, ο οποίος πριν από λίγο επιβλήθηκε με 3-1 σετ, ενός άλλου μεγάλου θρύλου του τένις, Ράφαελ Ναδάλ.

Με στοιχεία από efsyn.gr

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Ψήφισμα του Επιμελητηρίου Τρικάλων, για τον θάνατο του αγαπητού Τ. μέλους ΔΣ, Ιωάννη Καρακαντά

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Τρικάλων συνήλθε την 25η Οκτωβρίου 2023 σε έκτακτη…