podilatada 2

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου ο Δήμος Τρικκαίων θυμίζει σε όλους/ες τις ποδηλατάδες που κάθε χρόνο υλοποιεί. Στις 3 Ιουνίου 2021, με αφορμή την ημέρα γιορτής για το ποδήλατο σε όλον τον κόσμο – 40.000 εξ αυτών υπάρχουν στα Τρίκαλα -, διοργανώνει μια ποδηλατάδα δίπλα από τον Ληθαίο ποταμό.

Μαζί με συλλόγους και πολίτες είναι μια ακόμη ευκαιρία να κάνει κάποιος/α μια όμορφη απογευματινή βόλτα, ενώ θα κληρωθεί και ένα ποδήλατο για μικρά παιδιά.

Η διαδρομή περιλαμβάνει τμήμα του υπό αναμόρφωση Ληθαίου ποταμού με το έργο των 3 εκ. €, αλλά και τμήμα του ποταμού προς Καρυές, που ήδη καθαρίζεται από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Ετσι η βόλτα συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τη σχέση ποδηλάτου, ποταμού και περιβάλλοντος, μια σχέση που αναδεικνύεται από τους πολίτες και «σφραγίζει» ο Δήμος Τρικκαίων με τα έργα (ποδηλατόδρομοι, αναμόρφωση Ληθαίου, αντιπλημμυρικά έργα).

Στοιχεία ποδηλατάδας

Ημερομηνία: 3 Ιουνίου 2021
Ωρα έναρξης: 19:30
Ωρα συνάντησης: 19:15
Αφετηρία & τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου

Διαδρομή: κεντρική πλατεία, οδός 21ης Αυγούστου, δεξιά Ηρώων Αλβανικού Μετώπου, αναστροφή στην οδό Κολοκοτρώνη, αριστερά 28η Οκτωβρίου, κεντρική πλατεία, οδός Τσιτσάνη, δεξιά οδός Διονυσίου, οδός Ιακωβάκη, γέφυρα Γκίκα, αριστερά μουσείο Τσιτσάνη (όπισθεν μουσείου), αριστερά πεζογέφυρα (όπισθεν 2ου Δημοτικού), οδός Εθνικής Αντίστασης, οδός Λέσβου, ευθεία γέφυρα Καρδίτσης – οδός Σκοπέλου (προς Καρυές), ΤΕΦΑΑ, αναστροφή οδός Σκοπέλου, αριστερά γέφυρα Καρδίτσης, Καποδιστρίου, Κοραή, γέφυρα Γούρνας, δεξιά οδός Αμαλίας, κεντρική πλατεία.

Στην εκδήλωση θα μετάσχουν οι σύλλογοι ποδηλασίας: Ασκληπιός, Ποδηλατικός Σύλλογος, Σύλλογος Δρομέων (ποδηλατικό τμήμα).

Επίσης, τρικαλινοί ιδιοκτήτες καταστημάτων ποδηλάτων θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια με την τεχνογνωσία τους σε τυχόν βλάβες, ακολουθώντας τους ποδηλάτες, με τον κ. Νίκο Πλακώνα να συνοδεύει την ποδηλατάδα και με όχημα.

Υπενθυμίζεται ότι
– στην κεντρική πλατεία (Infopoint) έχει τοποθετηθεί από τον Δήμο Τρικκαίων και την Αστική Ανάπτυξη ΑΕ, σταθμός επισκευής ποδηλάτων (ibike stop).
– μετά τον τερματισμό θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για ένα ποδήλατο, για τους μικρούς φίλους και μικρές φίλες του ποδηλάτου.

Η ποδηλατάδα εντάσσεται στην τριπλή περιβαλλοντική γιορτή που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων:
– Ποδηλατάδα 3/6/21 (Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου)
– Καθαρισμός Αγιαμονιώτη 5/6/21 (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος)
– «Πόλη με ποδήλατα – Όμορφη πόλη» 7/6/21.

podilatada xartis

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού στο Ανθηρό. Σώος στην υγεία του…

(φωτό, Αρχείου) Ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού, έχει στηθεί από σήμερα το απόγευμα…