Παιδής ΕΔΑ ΘΕΣΣ Δαμάσι (2)

Συνάντηση είχε ο Θανάσης Παιδής με την Ευθυμία Καλογήρου, Διευθύντρια Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, όπου αντάλλαξαν απόψεις σε ότι αφορά ενεργειακά θέματα της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Θανάσης Παιδής πρότεινε το Δαμάσι να ενταχθεί στον σχεδιασμό για τη σύνδεση με το Δίκτυο Διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ώστε να φτάσει και εκεί το φυσικό αέριο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην κοινότητα του Δαμασίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί  το έργο της αποχέτευσης κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. Παράλληλα, μετά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου μεγάλος αριθμός σπιτιών θα ανακατασκευαστεί πλήρως, ενώ σε άλλα κτίρια και οικίες πρόκειται να γίνουν επισκευές.

Κρίσιμο στοιχείο της πρότασης έχει να κάνει με το γεγονός ότι στο Δαμάσι θα υλοποιηθούν δυο ιδιωτικές επενδύσεις για την παραγωγή αποσταγμάτων. Σημαντικό κίνητρο θα αποτελέσει η δυνατότητα παροχής ενέργειας χαμηλού κόστους, ώστε να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικές στο απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Οι παραπάνω παράμετροι καθιστούν απαραίτητη την ένταξη του Δαμασίου στον προγραμματισμό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για να είναι εφικτή το συντομότερο η σύνδεση με το Δίκτυο Διανομής Φυσικού Αερίου.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής:

«Τώρα είναι η ευκαιρία να σχεδιάσουμε το μέλλον στο Δαμάσι.

Η κοινότητα πληγώθηκε σημαντικά από τον Εγκέλαδο, όμως πλέον υπάρχει η δυνατότητα να μπουν οι βάσεις για σύγχρονες υποδομές. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων, ενώ θα ενισχυθεί η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Η ένταξη του Δαμασίου στο Δίκτυο Διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ – σε αυτήν την φάση που πρόκειται να γίνουν έργα τόσο στον δημόσιο χώρο, όσο και στις ιδιωτικές κατοικίες – θα δώσει το μήνυμα ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Συνάμα, η τεχνογνωσία και ο υψηλού επιπέδου επαγγελματισμός της ΕΔΑ ΘΕΣΣ αποτελούν εχέγγυα για την τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας ώστε να υλοποιηθεί αυτή η δράση.

Το Δαμάσι πέρασε δύσκολα και τώρα μπορεί να επουλώσει τις πληγές του. Οι νέες προοπτικές και η δημιουργία των προϋποθέσεων για ισχυρή αναπτυξιακή πορεία μπορούν να κρατήσουν τους κατοίκους – και ιδιαίτερα τα νιάτα – στο τόπο τους.

Εμείς είμαστε και θα παραμείνουμε πάντα κοντά τους» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Μιχαλάκης: Επενδύουμε μαζί σε αυτή τη νέα αφετηρία!

Η Θεσσαλία και ο Νομός Τρικάλων βρίσκονται μπροστά σε μία καθοριστική περίοδο, με την επόμ…