a. lioutas (1) (1) (1) (1)

Τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και στον κλάδο των χοιροτρόφων αντιμετωπίζουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Υπουργείο Οικονομικών, με την έγκριση συνολικά ενός ποσού 15,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο συνεπάγεται το ποσό των 253 ευρώ για κάθε χοιρομητέρα.

Τις εκτεταμένες οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και στον κλάδο των χοιροτρόφων είχε συζητήσει ο Βουλευτής Θανάσης Λιούτας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό, από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του στο Υπουργείο και τότε ο Τρικαλινός Βουλευτής είχε ζητήσει από τον κ. Λιβανό άμεσα να δοθεί έκτακτη αποζημίωση και να συμπεριληφθεί και ο Νομός Τρικάλων σε αυτές.

Στη συνάντησή τους, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε δεσμευθεί στον κ. Λιούτα ότι θα δοθεί αποζημίωση για κάθε χοιρομητέρα.

Άμεσα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών εργάστηκαν και έδωσαν τη λύση και η αποζημίωση αναμένεται σύντομα να δοθεί στους χοιροτρόφους.

Ο Θανάσης Λιούτας τόνισε για ακόμη μια φορά ότι η στήριξη, η οποία δίνεται στον πρωτογενή τομέα για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που προκλήθηκαν από την πανδημία είναι άμεση, δίκαιη και πολύ σημαντική, ενώ υπογράμμισε ότι η βοήθεια που δίνεται στην πρωτογενή μας παραγωγή είναι πολύ κρίσιμη, καθώς ο πρωτογενής μας τομέας, όλοι οι κτηνοτρόφοι και όλοι οι αγρότες μας, μπορούν την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία να συνδράμουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας, όπως πάντα άλλωστε κάνουν διαχρονικά και ιστορικά.

«Ο τόπος μας, όλοι εμείς, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τη μεγάλη συνεισφορά των κτηνοτρόφων και των αγροτών μας, στην τοπική μας ανάπτυξη και στον βιοπορισμό πάρα πολλών οικογενειών».

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…