Θανάσης Λιούτας-3

Με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, έρχεται η δυνατότητα για συνταξιοδότηση των μη μισθωτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές ασφαλιστικών εισφορών στον e-ΕΦΚΑ, έως 30.000 ευρώ (από 20.000 ευρώ που ισχύει σήμερα), και για τους αγρότες έως 10.000 ευρώ (από 6.000 ευρώ που ισχύει σήμερα), με αυστηρά κριτήρια διαπίστωσης της πραγματικής αδυναμίας πληρωμής.

 Πρόκειται για ένα ζήτημα, για το οποίο ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας, «έτρεξε» πάρα πολύ, φέρνοντάς το, ως θέμα συζήτησης, και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος ήταν και ο κύριος καταλύτης ώστε αυτή η ρύθμιση να γίνει πραγματικότητα

«Το γεγονός ότι στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο έρχεται η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί τη θετική έκβαση μιας μεγάλης προσπάθειας, με διαδοχικές συναντήσεις εργασίας, με όλους τους Υπουργούς Εργασίας και βεβαίως με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό μας που πάντα δίνει λύσεις». 

 «Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί», τονίζει ο Θανάσης Λιούτας, «ότι έρχονται:

– η δεύτερη για φέτος έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων με προσωπική διαφορά

– η κατάργηση της περικοπής του 30% της σύνταξης του εργαζόμενου συνταξιούχου και η θέσπιση μη ανταποδοτικού πόρου υπέρ e-ΕΦΚΑ – υπολογιζόμενου επί του εισοδήματος από την ασφαλιστέα εργασία και το οποίο θα ευνοήσει τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων συνταξιούχων

– η επιτάχυνση της απονομής των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και

– η επέκταση του επιδόματος μητρότητας της ΔΥΠΑ για 9 μήνες και στις μη μισθωτές μητέρες (αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες)».

Ζήτημα για το οποίο ο ίδιος ο Θανάσης Λιούτας είχε υπογραμμίζει την κρίσιμη σημασία του.

«Στηρίζουμε τους συνταξιούχους μας. Στηρίζουμε όλους τους συμπολίτες μας. Χρέος μας, η πολιτική που θα οδηγεί πάντα σε αύξηση του εισοδήματος και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας».

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Ρεκόρ συμμετοχών στις «Λαζαρίνες 2024» στα Τρίκαλα 

Πάνω από 500 οι συμμετοχές από μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων είτε ομαδικά είτε ατομικά …