Ape
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Κάρεν Χατσάνοφ με 3-1 σετ στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Australian Open και την Κυριακή (29.01) θα δώσει «μάχη» για τον πρώτο Grand Slam τίτλο στην καριέρα του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε έτσι για πρώτη φορά στην καριέρα στον τελικό του Australian Open.

Παράλληλα, θα βρεθεί για δεύτερη φορά σε τελικό Grand Slam, μετά τη μεγάλη μάχη με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον τελικό από το μα. Εάν νικήσει και στον τελικό, θα καταταγεί αυτομάτως στο νο1 του παγκόσμιου Ranking.

Το πρώτο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ έπειτα από 56 λεπτά. Ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στον Χατσάνοφ για το 3-1 αλλά ο Ρώσος απάντησε αμέσως.

Ίδιο σκηνικό εκτυλίχθηκε και στο όγδοο και το ένατο γκέιμ με τον Τσιτσιπά να σπάει το σερβίς του αντιπάλου του, που όμως είχε και πάλι άμεση απάντηση. Το σετ κατέληξε στο τάι μπρέικ, εκεί όπου ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν σχεδόν αλάνθαστος κυριαρχώντας με 7-2.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα έγιναν πιο απλά καθώς αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το καθοριστικό ένατο γκέιμ. Ο Τσιτσιπάς έκανε το μπρέικ που έψαχνε για το 5-4 και τελειώσε το σετ στο σερβίς του για το 6-4 μετά από 45 λεπτά. Στο τρίτο σετ η μάχη κορυφώθηκε με τον Χατσάνοφ να παίζει το τελευταίο του χαρτί.

Κι όμως αρχικά ο Τσιτσιπάς έδειξε να κρατάει το σετ και το ματς στο χέρι του. Έκανε μπρέικ νωρίς για το 2-1 και έφτασε να σερβίρει για να πάρει το σετ και το παιχνίδι στο 5-4.

Όμως ο Χατσάνοφ έκανε το μπρέικ, έμεινε στο παιχνίδι κι οδήγησε το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί και πάλι ο Τσιτσιπάς είχε διπλό ματς πόιντ, αλλά ο πεισματάρης Χατσάνοφ βρήκε απαντήσεις και στο τέλος πήρε το σετ κι έμεινε στο ματς (2-1) επικρατώντας με 8-6 μετά από 1 ώρα και 5 λεπτά.

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς, που δεν επηρεάστηκε απ’ το χαμένο σετ, άρχισε εξαιρετικά με μπρέικ για το 2-0 και αμέσως μετά για το 3-0 και τελείωσε το ματς με ευκολία στο 6-3.

Πηγή:in.gr

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Κώστας Αγοραστός: Θα διορθώσουμε όσα μας πλήγωσαν…

Κώστας Αγοραστός… «Tην προηγούμενη Κυριακή άκουσα τη φωνή σας. Αυτή τη φωνή, που δεσ…