gaza

750 θέσεις της Χαμάς στη Γάζα στο στόχαστρο ολονύκτιων αεροπορικών επιδρομών

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δηλώνουν ότι πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αεροπορικές επιδρομές εναντίον περίπου «750 θέσεων της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών ομάδων» στη Λωρίδα της Γάζας.

Μεταξύ των στόχων ήταν 12 πολυώροφοι πύργοι, οι οποίοι σύμφωνα με τις IDF, φιλοξενούν περιουσιακά στοιχεία της Χαμάς. Ο στρατός του Ισραήλ λέει ότι χτύπησε επίσης τρεις πράκτορες της Παλαιστινιακής Οργάνωσης που είναι υπεύθυνοι για πυρά όλμων κατά του Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες. Τέλος στο στόχαστρο βρέθηκε σε ένα στρατιωτικό κέντρο διοίκησης στην πόλη της Γάζας.

Η ανθρωπιστική υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών μόλις ανακοίνωσε έκτακτη εκταμίευση 249 εκατομμυρίων δολαρίων για παροχή βοήθειας σε 1,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Σχεδόν το 60% των νοικοκυριών στη Γάζα θεωρούνταν επισιτιστικά ανασφαλή ή ευάλωτα σε επισιτιστική ανασφάλεια πριν από τον πόλεμο και «132,7 εκατομμύρια δολάρια από τα κονδύλια θα αντιμετωπίσουν την επισιτιστική ανασφάλεια», ανέφερε ο ΟΗΕ.

Έξι ημέρες ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών έχουν αφήσει άστεγους περισσότερους από 300.000 Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, με δύο εκατομμύρια κατοίκους να αντιμετωπίζουν κρίσιμες ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό και καύσιμα.

Οι πρώτες μετακινήσεις

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) ανακοίνωσε σήμερα ότι μετέφερε το επιχειρησιακό της κέντρο και το διεθνές προσωπικό της στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει τις ανθρωπιστικές της δραστηριότητες και να υποστηρίξει το προσωπικό της και τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

«Καλούμε τις ισραηλινές αρχές να προστατεύσουν όλους τους αμάχους που βρίσκονται στα καταφύγια της UNRWA περιλαμβανομένων των σχολείων», ανέφερε η υπηρεσία στο Twitter (X).

Η υπηρεσία, η οποία έχει 220.000 ανθρώπους που βρίσκουν καταφύγιο σε 92 σχολεία της, κάλεσε το Ισραήλ να προστατεύσει τους αμάχους. «Πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή και δεν πρέπει ποτέ να δέχονται επιθέσεις σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», ανέφερε.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο ισραηλινός στρατός πιστεύει ότι περίπου 300.000 με 400.000 κάτοικοι της Γάζας από περιοχές βόρεια της πόλης έχουν ήδη φύγει.

Πηγή:efsyn.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…