Mixalakis-Sigkinisi-850x491

«Όποιος δεν έχει γέρο στο σπίτι, πρέπει να αγοράσει !!!»…

… λέει μια παροιμία, χωρίς να λανθάνει, όπως καμία άλλωστε, καθώς αυτές είναι η ίδια η ζωή και αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας και της κουλτούρας μας ανέκαθεν.

Σοφότερος ακόμα και από τις ίδιες τις παροιμίες που εσωκλείουν τεράστια σοφία, αυτός που θα επιλέξει να τις ασπαστεί και να βαδίσει στη ζωή του έχοντάς τες πάντα ως οδηγό τους!!!

Daniel & Ellias, δύο φυσικά φαινόμενα, αποτέλεσμα της Κλιματικής Αλλαγής, που προκάλεσε η ανθρώπινη υπεροψία απέναντι στη φύση και ήρθαν τώρα να εκδικηθούν, όπως θα εξακολουθήσει να κάνει η φύση, εάν όλοι εμείς δεν την εξευμενίσουμε με το ανάλογο ΣΕΒΑΣΜΟ!, που της αναλογεί, για να συνεχίσει να μας επιτρέπου να ζούμε και να υπάρχουμε ως είδος προς ευημερία και όχι προς εξαφάνιση!

Δύο καιρικά φαινόμενα, ασύλληπτης δυναμικής και ορμής, τρεις φορές ανώτερα το καθένα από έναν ΙΑΝΟ, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, που παρακολούθησαν και ερμήνευσαν τα φαινόμενα, που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές, με τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο…Ζωές χάθηκαν, περιουσίες χάθηκαν, ζωικό και αγροτικό κεφάλαιο εξανεμίσθησαν και άνθρωποι αναγκάστηκαν να μετοικήσουν, έως ότου επέλθει αποκατάσταση στις μητροπολιτικές τους εστίες.

Και όλα αυτά όταν μια εβδομάδα αργότερα και πάλι η ίδια η φύση, χτύπησε την χώρα των μεγαλύτερων υποδομών στον  κόσμο, με την μεγαλύτερη τεχνογνωσία, την χώρα της NASA & όλων των άλλων που γνωρίζουμε, τις ΗΠΑ και μάλιστα στην καρδιά της, την Νέα Υόρκη στο κέντρο της, πνίγοντάς την με χιλιάδες τόνους m3 νερού, αλλά και στην γειτονική Λιβύη, καταστώντας μια τεράστια περιοχή «υγρό νεκροταφείο», με χιλιάδες νεκρούς, θυμίζοντάς μας, πόσο λίγοι και ανίσχυροι είμαστε μπροστά της!!!

Δύο λοιπόν, καιρικά φαινόμενα που εκτός των παραπάνω, που ευκόλως κάποιος διαπιστώνει, προκάλεσε πόνο, αλλά & πολύ θυμό στους ανθρώπους που βίωσαν τον όλεθρο από πρώτο χέρι.

Ένας θυμός που συνοδεύτηκε από αγανάκτηση και βρήκε πεδίο έκφρασης στις περιφερειακές εκλογές της περασμένης Κυριακής, στερώντας την επανεκλογή των ανθρώπων που στις προηγούμενες εκλογές είχαν χρισθεί ως οι ικανότεροι να διαχειρισθούν τις τύχες όλων των Θεσσαλών, της ίδιας της Θεσσαλίας, με ήθος, αυταπάρνηση και δεδηλωμένη αποτελεσματικότητα.

Ανθρώπων που σχεδίασαν και υλοποίησαν τα  προγράμματα ΑΝΑΣΑ Ι και ΙΙ που χρηματοδότησε η Περιφέρεια, δίνοντας  πραγματική ανάσα ρευστότητας σε χιλιάδες επαγγελματίες την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, αλλά και  τα προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας  «Επενδύω» και «Επανεπενδύω» στη Θεσσαλία και επίσης σειρά μεγάλων αναπτυξιακών έργων, με την Περιφέρεια να διακρίνεται πολύπελευρη εξωστρέφεια, δηλώνοντας «παρών¨σε πολλά πανευρωπαϊκά και παγκόσμια φόρουμ, με θέμα τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα

Ανθρώπων που με προσόντα τους, την εμπειρία, την αφοσίωση, και τις γνώσεις, μετουσιωμένα σε «σοφία», μέσα από μια θητεία πλασμένη με αγώνες και υπεράνθρωπες προσπάθειες για οικονομική ανάταση της Θεσσαλίας, αλλά & άνισες πολλές φορές μάχες με την φύση, που στο τέλος κερδήθηκαν, αφού ο στόχος ήταν ένας…

… η εφαρμογή πολιτικών για την βελτίωση των συνθηκών ζωής όλων των Θεσσαλών, με έργα και δράσεις που υπηρετούν τον άνθρωπο, διασφαλίζοντας την ανάπτυξη έξυπνων, βιώσιμων και χωρίς αποκλεισμούς πόλεων.

 

Ένας τέτοιος άνθρωπος, είναι και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος  Μιχαλάκης, ο άνθρωπος που έχει ταυτιστεί με τον όρο «ΤΟΠΙΚΉ ΑΥΤΟΔΙΟΊΚΗΣΗ», που όλος ο κόσμος στο πρόσωπό του διακρίνει έναν γνήσιο πολιτικό άνδρα και όχι μια φθηνή απομίμηση αναντίστοιχου πρωτύπου β’ κοπής, σαν αυτά που περιφέρονται καθημερινά ολούθε γύρω μας…

Αταλάντευτος και προσηλωμένος στις αρχές του,  ο Χρήστος Μιχαλάκης συγκεντρώνει, μια σειρά μεγάλου αριθμού αρετών, καθότι δίκαιος, σόφρων, ανιδιοτελής, ικανότατος, χωρίς ίχνος αλαζονείας και μισαλλοδοξίας, που τον κατατάσσουν στο επίπεδο του πραγματικού ηγέτη.

Ένας άνθρωπος που δεν χρειάζεται την Πολιτική για να υπάρξει και να μας αυτοσυστηθεί, αλλά ένας άνθρωπος που η Πολιτική τον χρειάζεται για να την υπηρετήσει προς το συμφέρον, όχι μόνο των Τρικαλινών, αλλά & όλων των Θεσσαλών!

Μα πάνω απ’ όλα ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Μιχαλάκης, διαθέτει δύο πολύ σπάνια χαρίσματα….«Μπέσα» & «Φιλότιμο», λέξεις με ιδιαίτερο βάρος και σημασία, που τον συνοδεύουν στη ζωή του και ως πολιτικό & ως άνθρωπο, και είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρες & σε αυτή την προεκλογική περίοδο που διανύουμε.

Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι τρικαλινοί πολίτες, γι’ αυτό και θα δούμε κατ’ επανάληψη σκηνές λατρείας στο πρόσωπό του, όπως αυτή της φωτό του άρθρου, ακούγοντας συχνά πυκνά το σύνθημα… 

«Χρήστο, σε ευχαριστούμε που υπάρχεις!!!» 

Στον δρόμο προς την κάλπη αυτή την Κυριακή , τα τιμημένα αλλά προπαντός «σοφά γηρατειά» του τόπου, δείχνουν για άλλη μια φορά τον δρόμο. Μαζί τους και τα νιάτα και όλος ο κόσμος που επιλέγει…

Γνώση, εμπειρία, σταθερότητα!!!

Τα πολιτικά πειράματα με επιλογές που έχουν βασικό πολιτικό λόγο τα συνθήματα, επενδύοντας στον ανθρώπινο πόνο, και οι εν θερμώ αποφάσεις, επιβάλλεται να εγκαταλειφθούν από το εκλογικό Σώμα της Θεσσαλίας, δίνοντας θέση στη λογική και σύνεση, για το καλό του τόπου, για το καλό της Θεσσαλίας!!!

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…