diatrofi2

Την Υγιεινή διατροφή στη μικρή ηλικία προώθησαν από κοινού ο Δήμος Τρικκαίων και το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο αν. καθηγητής του τμήματος, δρ. Οδ. Ανδρούτσος, επισκέφθηκε την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 το 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και με έναν παιγνιώδη τρόπον συνομίλησε με μαθητές/τριες για την υγιεινή διατροφή.

Με ερωταποκρίσεις, με παραδείγματα από την καθημερινότητα και απλό λόγο, καταβλήθηκε προσπάθεια, ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν πτυχές της υγιεινής διατροφής, των «μυστικών» της και της σημασίας της στην υγεία όλων, ειδικά με την ορθή τήρηση των κανόνων της από την παιδική ηλικία. Επίσης η δράση υλοποιήθηκε και στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων.

Η πρωτοβουλία και η συνεργασία εντασσόταν στις ενέργειες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021 που, εξάλλου, είχε ως κεντρικό σύνθημα «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς».

Υπενθυμίζεται ότι στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων είχε υλοποιηθεί το 2019 το πρόγραμμα «Biocanteens», που υλοποίησε ο Δήμος Τρικκαίων για τη χρήση προϊόντων κυκλικής οικονομίας και μεγάλης διατροφικής αξίας στην καθημερινότητα των μαθητών/τριών.

diatrofi3

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…