
ο προσωπικό του πάρκου αντέδρασε άμεσα, περιορίζοντας την επίθεση και απομακρύνοντας το ζώο
Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στο πάρκο «Tiger Kingdom» στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης, όταν ένας τουρίστας δέχθηκε επίθεση από τίγρη την ώρα που προσπαθούσε να βγάλει selfie δίπλα στο άγριο ζώο.
Η στιγμή της επίθεσης
Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο άνδρας φαίνεται να περπατά δίπλα στην τίγρη, κρατώντας την από μια αλυσίδα. Όταν σκύβει για να φωτογραφηθεί, τοποθετώντας το χέρι του στην πλάτη της, η τίγρη αντιδρά απότομα και του επιτίθεται.
Το προσωπικό του πάρκου αντέδρασε άμεσα, περιορίζοντας την επίθεση και απομακρύνοντας το ζώο. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο τουρίστας υπέστη ελαφρά τραύματα και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί τόπου.
«Αυτή η σκληρότητα πρέπει να σταματήσει, τόσο για τη δική τους ασφάλεια όσο και για τη δική μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης.
Ειδικοί στη συμπεριφορά ζώων τονίζουν ότι οι τίγρεις είναι ευαίσθητες σε επαφή με ορισμένα σημεία του σώματός τους, κάτι που μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτες αντιδράσεις, ειδικά σε αγχωτικά περιβάλλοντα με έντονο θόρυβο και ανθρώπινη παρουσία.
Στα κοινωνικά δίκτυα, πολλοί χρήστες καταδίκασαν τις πρακτικές αυτών των πάρκων. «Άγρια ζώα δεν είναι τουριστικά αξεσουάρ», έγραψε ένας χρήστης στο X, ενώ άλλος σχολίασε: «Αν σταματήσουμε να πληρώνουμε για τέτοιες εμπειρίες, θα σταματήσουν να υφίστανται».
Το περιστατικό φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον προβληματισμό για την τουριστική εκμετάλλευση άγριας ζωής, καθώς παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν.
Πηγή:ethnos.gr