DS (1)

Με κύριο χαρακτηριστικό την σύμπνοια & σύγκλιση απόψεων πάνω στα βασικά θέματα, που ετέθησαν απόψε από την συμπολίτευση, κύλισε η ειδική συνεδρίαση Λογοκρισίας της Δημοτικής Αρχής, για να ακολουθήσει κατόπιν η τακτική συνεδρίαση του Σώματος.

Από πλευράς της παράταξης «Μαράβα», ετέθησαν τρία θέματα…

  1. Εξέλιξη φράγματος Μεσοχώρας
  2. Πορεία φράγματος Πύλης
  3. Καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων

ενώ από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ετέθησαν 7 θέματα…

  1. Εξέλιξη εργασιών πυροπροστασίας στο Δ. Πύλης
  2. Εξέλιξη χλωρίωσης δεξαμενών νερού ύδρευσης
  3. Ενημέρωση για το κόστος των απευθείας αναθέσεων σε α)Εργολάβους β)Επιτηδευματίες παροχής υπηρεσιών και γ)Επιτηδευματίες προμήθειας αγαθών
  4. Αδέσποτα ζώα: Νέα περιστατικά επίθεσης σε συνδημότες μας
  5. Διευκρινίσεις μετά την ανακοίνωση της Δημ. Αρχής για επιβολή προστίμων σε δημότες που πραγματοποιούν αλόγιστη σπατάλη νερού.
  6. Ανάπλαση αναχώματος και αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας στον Αγ. Βησσαρίωνα
  7. Ορθολογική διαχείριση της οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Σχετικά με το Φράγμα Μεσοχώρας ο Δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας, φάνηκε αισιόδοξος, ύστερα κι από την κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχε πριν ολίγων ημερών την Αθήνα με τον κ. Αλέξανδρο Σουμελίδη, ο Γενικό Δ/ντή στη Γενική Διεύθυνση Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Παραγωγής (ΓΔΣΑΠ) της ΔΕΗ, ο οποίος έδειξε θετικός στη συνέχιση του έργου και την ολοκλήρωσή του, με τη μόνη διαφορά, ότι το ποσό αποζημίωσης των οικοπεδούχων ιδιοκτητών δεν θα είναι το αρχικό.

Όσον αφορά το φράγμα της Πύλης, εδώ τα πράγματα περιπλέκονται πιο πολύ, καθώς το κόστος κατασκευής θεωρείται υψηλό από κυβερνητικά κλιμάκια, ωστόσο Δήμος Πύλης & Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνεχίσουν να το διεκδικούν επιτακτικά, καθώς αυτό, όπως της Μεσοχώρας, της Συκιάς στο Μουζάκι, αλλά & κάποια μικρότερα στον κάμπο, θα αποτελέσουν την «Σωτηρία» της Θεσσαλίας από  πλημμυρικά φαινόμενα μεγάλου εύρους, επιλογή που συγκαταλέγεται και στα σχέδια των Ολλανδών, χώρια τις λύσεις που θα δώσουν τα δύο μεγάλα (Μεσοχώρας & Πύλης), σε ύδρευση και άρδευση σε επίπεδο Νομού.

Αναφορικά τώρα με την Λιμνοδεξαμενή στο Παλαιομονάστηρο, σε συνάντηση σήμερα του Δημάρχου με την αντιπεριφερειάρχη κα Χρ. Ντιντή, έγινε γνωστό, πως το έργο «ξεκολλάει», και θα βαδίσει προς ολοκλήρωση.

*Όλα τα θέματα και οι τοποθετήσεις, αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί…

DS (5)

DS (4)

DS (3)

DS (2)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πυρκαγιά στο Ορθοβούνι Καλαμπάκας. Εξαπλώθηκε από φλεγόμενο ΙΧ…

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά  στο Ορθοβούνι Καλαμπάκας σε δασική περιοχή. Η φωτιά …