aris ask banner 2023-24

Το ιδιότυπο και βαθμηδόν πιο δύσκολο πρόγραμμά του συνεχίζει ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ, ο οποίος προετοιμάζεται για το 3ο διαδοχικό εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος την Κυριακή στις 8.15 μ.μ. με αντίπαλο τον Άρη Midea.

Οι «κυανόλευκοι» προέρχονται από τα δύο συνεχόμενα ταξίδια στην Πάτρα, με το τελευταίο, απέναντι στον Προμηθέα να προκύπτει, ως γνωστόν, από την αντιστροφή της έδρας, μέχρις ότου το Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης» είναι σε θέση να υποδεχτεί ξανά το φίλαθλο κοινό και την ομάδα της πόλης.

Είναι γεγονός ότι ο Α.Σ.Κ. καλείται να διαχειριστεί κάθε εβδομάδα την κόπωση από τις αναπόφευκτες μετακινήσεις και να ανταπεξέλθει αγωνιστικά απέναντι σε ομάδες που, πέραν της ποιότητάς τους, έχουν και το πλεονέκτημα της έδρας. Οι παραπάνω συνισταμένες μεγεθύνουν την ήδη επαυξημένη δυσκολία της Καρδιτσιώτικης ομάδας, σε έναν από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.

Η αναμονή, λοιπόν, για την επιστροφή στην Καρδίτσα και την αποκόμιση της πολύτιμης ώθησης που θα λάβει από την υποστήριξη των φιλάθλων του, υποχρεώνει τον Α.Σ.Κ. να συνεχίσει την προσπάθεια για το θετικό αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως συνθηκών. Μπορεί το έργο των παικτών του Νίκου Παπανικολόπουλου να είναι επιβαρυμένο, ωστόσο δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό. Αντιθέτως, χωρίς αναζήτηση δικαιολογιών, η ομάδα αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης και διάθεση για δουλειά στις προπονήσεις.

Το αποτέλεσμα της πρεμιέρας κόντρα στον Απόλλωνα άφησε σίγουρα πικρή γεύση, όμως, αν και πολύ νωρίς στη σεζόν, η διαφορά της ήττας με μόλις έναν πόντο, μπορεί να έχει τη δική της σημασία στο φινάλε του «μαραθωνίου». Απέναντι στον Προμηθέα και με την αποστολή να είναι ακόμη πιο απαιτητική, ο Α.Σ.Κ. ξεπέρασε την ψυχρολουσία της 1ης περιόδου και στη συνέχεια στάθηκε ανταγωνιστικά, δίχως να αφήσει την ευκαιρία να αντλήσει θετικά στοιχεία που ασφαλώς έχουν αντίκτυπο στο αγωνιστικό κομμάτι.

Σειρά παίρνει η έξοδος στο Αλεξάνδρειο την Κυριακή απέναντι στον Άρη, ομάδα που έχει ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών. Οι «κιτρινόμαυροι» επέστρεψαν στα πλέι-οφ πέρυσι, μετά από απουσία τεσσάρων ετών, αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις φέτος, με τη συμμετοχή της στο EuroCup, έπειτα από την περίοδο 2015-16. Υπό τις οδηγίες του Γιάννη Καστρίτη, ο οποίος παραμένει για 3η διαδοχική χρονιά στον πάγκο του και με προσθήκες που αλλάζουν επίπεδο, ο Άρης στηρίζει αρκετά στον παράγοντα έδρα και ασφαλώς, ο Α.Σ.Κ. γνωρίζει καλά τι πρόκειται να αντιμετωπίσει.

Η προετοιμασία των «κυανόλευκων» για το συγκεκριμένο αγώνα συνεχίζεται, με τον Νίκο Παπανικολόπουλο και τους συνεργάτες του να ελπίζουν ότι το απουσιολόγιο της Κυριακής θα είναι λευκό.

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

“Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα”:  Οφειλόμενη τιμή

“Ο Χρήστος Παπανικολάου και η Σοφία Σακοράφα, θα είναι για πάντα, τα μόνιμα φωτεινά παραδε…