SKATH (1)

Τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κ. Μαράβα, στο γραφείο του στο δημ. Κατάστημα στην Πύλη, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΚΑΘ(Σύλλογος Καναρινόφιλων Αγριοπουλιών Θεσσαλίας), αποτελούμενη από τον πρόεδρο αυτού κ. Άκη Διαμαντή & το μέλος (συνδημότισσά μας) κα Ελένη Εμμανουήλ, θέμα την διοργάνωση του 8ου τοπικού  διαγωνισμού-έκθεση πτηνών συντροφιάς, στην Πύλη.

Ο πρόεδρος του ΣΚΑΘ ζήτησε από το Δήμαρχο να επικουρήσει σε αυτό το εγχείρημα με βασικό αίτημα την παραχώρηση αίθουσας, που θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό – έκθεση του Συλλόγου ο οποίος για  πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί σε περιοχή του Δ. Πύλης, & συν τοις άλλοις ήταν ένα αίτημα πολλών εκτροφέων & λάτρεων του είδους, του Δήμου μας, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που συμμετέχουν όχι μόνο σε εκθέσεις τοπικού χαρακτήρα, αλλά & σε πανελλήνια πρωταθλήματα με πολλές & σημαντικές διακρίσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΚΑΘ με πολυάριθμες πανελλήνιες νίκες στο ενεργητικό του, όπως  και η κα Εμμανουήλ, εξήγησαν  διεξοδικά το τυπικό και τις ανάγκες που προκύπτουν από μια τέτοια διοργάνωση, καθώς και του ότι θα αποτελέσει μία άριστη  διαφήμιση για την τουριστική προβολή της Πύλης & της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Διαμαντής, συν τοις άλλοις, εξήγησε στον Δήμαρχο την σημασία της καναρικουλτούρας & τον σημαντικό ρόλο των Συλλόγων σε αυτή, καθώς όποιος μυηθεί στον όμορφο κόσμο της, θα έχει δίπλα του, έτερους εκθέτες- εκτροφείς, που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν πολλές άγνωστες πτυχές γύρω από την εκτροφή & τις συνθήκες υγιεινής & διαβίωσης των καναρινιών, αφού ο περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα, θεωρεί καναρίνι, ό,τι είναι κίτρινο και κελαηδεί.

Η εν λόγω έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί, εκτός απροόπτου, κατά το χρονικό διάστημα από 13 – 2ο Νοεμβρίου 2022 και θα φιλοξενηθεί σε αίθουσα που υποδειχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχει να κάνει με καναρίνια χρώματος & τύπου, αλλά & αγριοπούλια εκτροφής, μεταλλάξεις & υβρίδια αυτών, πο,υ δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο, ενώ θα μαγέψει μικρούς & μεγάλους μυώντας τους στον όμορφο κόσμο της καναρικουλτούρας, με τους εκθέτες εκτροφείς, να είναι στη διάθεση του καθενός, για να τους λύσουν κάθε απορία τους.

Οι ήμερες επίσκεψης του κοινού θα είναι το ΠΣΚ 18-20 Νοεμβρίου, σε ώρες που θα  γίνουν γνωστές οσονούπω.

Επίσης προβλέπεται από τον διοργανωτή  Σύλλογο, η κλήρωση κάποιων πουλιών από τους εκθέτες εκτροφείς, που  η ράτσα & ο αριθμός των πουλιών που θα κληρωθούν θα γίνουν γνωστά,  στο κοντινό  με την διεξαγωγή της έκθεσης, διάστημα.

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…