IMG-20240606-WA0003

Θετική ανταπόκριση του Υπουργού στο αίτημα του Δημάρχου να ενταχθούν και άλλες περιοχές που επλήγησαν από τον Daniel στο Πρόγραμμα Επιχορήγησης των Επιχειρήσεων

Τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα υποδέχτηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Αβραμόπουλος παρουσίασε στον Υπουργό μια σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών τόσο της πόλης της Καλαμπάκας αλλά και των χωριών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις μέχρι σήμερα ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την επούλωση των μεγάλων ζημιών που υπέστησαν υποδομές τόσο οδικές όσο και ύδρευσης σε χωριά του ορεινού όγκου από τις πρωτόγνωρες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Ακόμη, ο Δήμαρχος Μετεώρων αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για το Πρόγραμμα Επιχορήγησης των Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις συνέπειες των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου και του επεσήμανε για ακόμη μια φορά την ανάγκη να ικανοποιηθούν και οι επιχειρήσεις των περιοχών που έμειναν εκτός του Προγράμματος.

Ο κ. Σκρέκας δεσμεύτηκε να διερευνήσει τη δυνατότητα αύξησης του προϋπολογισμού για την ένταξη και άλλων περιοχών σημειώνοντας χαρακτηριστικά «ότι θα είμαι στο πλευρό των επιχειρηματιών που έχουν ανάγκη και δεν θα αφήσουμε κανένα αβοήθητο». Ο Δήμαρχος Μετεώρων δεν παρέλειψε να εκφράσει ακόμη τις ευχαριστίες του για τον Ε-65, υπενθυμίζοντας χαρακτηριστικά  την μεγάλη συμβολή που είχε ο κ. Σκρέκας το 2014 όταν και ενέταξε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανοίγοντας το δρόμο για την υλοποίηση της ολοκλήρωσης του μεγαλύτερου οδικού έργου, ένα έργο το οποίο βγάζει την περιοχή μας από την οδική απομόνωση. 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα είχα την χαρά να υποδεχτώ στο Δημαρχείο τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα. Με τον συντοπίτη μας Υπουργού είχαμε μια ενδελεχή συζήτηση για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν το Δήμο μας και ιδιαίτερα την καθημερινότητα των πολιτών. Ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Σκρέκα για όλες τις μέχρι σήμερα ενέργειες μας όσο αφορά την επούλωση των μεγάλων ζημιών που έχουν υποστεί τα χωριά του ορεινού όγκου από τις πρωτοφανείς πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα είχαμε και ιδιαίτερα θετικές ειδήσεις καθώς ο Υπουργός δεσμεύτηκε να αυξήσει τον προϋπολογισμό του Προγράμματος Επιχορήγησης των Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις συνέπειες των πλημμυρών εντάσσοντας στο Πρόγραμμα και περιοχές που έμειναν εκτός. Ευχαριστώ πολύ τον Υπουργό που μας ακούει και ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών.

Ακόμη, πρέπει να επισημάνω τη μεγάλη συμβολή του στο έργο του Ε-65, έναν αυτοκινητόδρομο που αλλάζει τα δεδομένα στην περιοχή μας και μας βγάζει από την οδική απομόνωση. Μέσα από τη στενή συνεργασία τόσο με τον συντοπίτη μας Υπουργό κ. Σκρέκα, όσο και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών δίνοντας λύσεις στα πολλά και πολύπλοκα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Την άμεση παράταση για την αντικατάσταση των φορολογικών μηχανισμών ζητά η ΟΕΒΕ Τρικάλων

Νέα επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, με κ…