btrhdr

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, συνάντηση στο Νηπιαγωγείο Πύλης με τη συμμετοχή γονέων και εκπαιδευτικών με θέμα: «Ενίσχυση των σχέσεων Γονιών – Σχολείου: Χτίζοντας αρραγείς σχέσεις με τους γονείς» με εισηγητές τον Προϊστάμενο το ΚΕΔΑΣΥ Τρικάλων, κο Απόστολο Σπαθή και την ψυχολόγο κα Φωτεινή Καλτσά. 

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης/ συζήτησης τονίστηκε η σημασία της ανάπτυξης υγιών σχέσεων συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ εκπαιδευτικών και οικογένειας με σκοπό την προαγωγή του εκπαιδευτικού έργου ώστε τα παιδιά να αποκομίζουν τα  μέγιστα δυνατά οφέλη από τη μαθησιακή διαδικασία.

Επισημάνθηκε, τόσο από τους εισηγητές όσο και από την Προϊσταμένη, κα Ρούλα Σαργιώτη,  πόσο σημαντική είναι η τακτική επικοινωνία σχολείου – οικογένειας από αμφότερες τις πλευρές για τυχόν αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή του παιδιού και επηρεάζουν την καθημερινότητά του.

Τέλος, με αφορμή την αναφορά στο  ότι ο νόμος θεσμοθετεί τη συμμετοχή των γονέων σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τους παράγοντες που δυσχεραίνουν τη δημιουργία ισχυρών δεσμών εμπιστοσύνης και συνεργασίας.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πωλούνται Δύο Loft/Μονοκατοικίες Στη Γελανθη Καρδίτσας

Διατίθενται προς πώληση 2 Loft / Μονοκατοικίες σε οικόπεδο 1100 τ.μ στη Γελάνθη του Δήμου …