gym

Η Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πύλης, κα Λώρα Κουβάτα, έπειτα από πρόσκληση της διευθύντριας, κας Ειρήνης Μπεϊνά,  και των καθηγητών του Γυμνασίου Πύλης, την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, πραγματοποίησε ενημερωτική παρέμβαση στο χώρο του σχολείου, με θέμα: «Η διαχείριση του θυμού των μαθητών».

Σκοπό της δράσης αποτέλεσε η ενημέρωση των καθηγητών για το θέμα που αφορά τα συναισθήματα των μαθητών και ιδιαίτερα του θυμού των εφήβων.

Στο πλαίσιο της πολιτικής του σχολείου για την ουσιαστική, ανθρώπινη και εκπαιδευτική αντιμέτωπη και διαχείριση πάσης φύσεως συμπεριφορών των μαθητών, το εκπαιδευτικό προσωπικό προβληματίζεται και αναζητά την υποστήριξη και τη συνδρομή ενός ειδικού με την παράθεση μεθόδων και καλών πρακτικών. Τα συναισθήματα των μαθητών δεν αφορούν μόνο την οικογένεια και το οικείο περιβάλλον, αλλά ολόκληρη τη σχολική κοινότητα, ούσα αρωγός στην ομαλή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και την κοινωνική ένταξη των νέων με  ώριμη και αρμόζουσα συμπεριφορά.

Οι καθηγητές  παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το θεωρητικό όσο και το βιωματικό μέρος και συζήτησαν για το ζήτημα της διαχείρισης του θυμού των μαθητών, στη σχολική αίθουσα και τον αύλειο χώρο του σχολείου. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες παρέθεσαν ερωτήματα, ανησυχίες και προτάσεις για τρόπους υποστήριξης και βελτίωσης της συμπεριφοράς των μαθητών μέσα από την κοινή τους συνύπαρξη και την καθημερινή τους συνεργασίας.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύλης εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

“Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα”:  Οφειλόμενη τιμή

“Ο Χρήστος Παπανικολάου και η Σοφία Σακοράφα, θα είναι για πάντα, τα μόνιμα φωτεινά παραδε…