timia kara (1)

Στην Ιερά Μονή Αγίου Βησσαρίωνος (ΔΟΥΣΙΚΟ) Ο Δήμαρχος Πύλης Κων/νος

 

Την τιμία κάρα του Αγίου Βησσαρίωνα υποδέχτηκαν σήμερα το μεσημέρι στις 3:00, οι κάτοικοι της Κοινότητας του Αγ. Βησσαρίωνα, κομιζόμενη αντιπροσωπείας μοναχών εκ της Ιεράς Μονής Δουσίκου.

Η μεταφορά από το Μοναστήρι, αυτή την φορά δεν πραγματοποιήθηκε όπως συνηθίζετο άλλες χρονιές, δηλαδή πεζή ως την πλατεία του χωριού, όπου γινόταν δέησις υπέρ του κεκοιμημένου Αγίου, αλλά με ΙΧ κατευθείαν στον Ι. Ναό της Αγ. Τριάδος, λόγω βροχόπτωσης.

Εκεί την υποδέχτηκε ο οικοδεσπότης ιερέας π. Βασ. Πανάγος και στην  συνέχεια ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας & η ακολουθία του Υψώματος του Αγίου.

Στον Ι. Ναό της Αγ. Τριάδος της ΤΚ του Αγ. Βησσαρίωνα σήμερα, εκτός των υπολοίπων πιστών, παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν τον Εσπερινό, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Αντώνης Πατσιαούρας, καθώς & ο δημ. σύμβουλος κ. Βασ. Αναγνώστου.

Της μεταφοράς της τιμίας κάρας του Αγίου, προηγήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη του Δημάρχου στην Ιερά Μονή Δουσίκου, όπου είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Καθηγούμενο της Μονής π. Βησσαρίωνα.

timia kara (2)

timia kara (3)

timia kara (4)

 

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Βγήκε μαχαίρι σε ΤΚ του Δ. Πύλης…

Για άγνωστες προσωπικές διαφορές, ήρθαν σε συμπλοκή δύο νεαρά άτομα 40 & 35 χρονών περ…