Emporikos (1)

Στην Πύλη και στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ, έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στις 7:00, η συνεδρίαση της ΟΕΕΘ (Ομοσπονδία Εμπορίου Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας), στο πλαίσιο της συνεργασίας εξωστρέφειας προς όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους Θεσσαλίας, συνεδριάζοντας από κοινού με τον Εμπορικό Σύλλογο Πύλης, με σκοπό την ανάδειξη τοπικών θεμάτων, που έχουν σχέση με την Επιχειρηματικότητα.

Η Ομοσπονδία πραγματοποιήθηκε υπό του προέδρου της κ. Χρ. Μπλουγούρα, του Γεν.  Γραμματέα κ. Γ. Τσιαπλέ, παρουσία του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα, του προέδρου του ΕΣ Πύλης, κ. Αν. Αδαμόπουλου, του ΕΣ Γόμφων κ. Αχιλ. Γκουγκουμάτη, του ΕΣ Μουζακίου κ. Ηλ. Σερίφη, του προέδρου του ΕΣ Λάρισας κ. Χαρ. Παπαδόπουλου & μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας, εκπροσώπων διαφόρων ΕΣ της Θεσσαλίας και φυσικά του ΕΣ Πύλης.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα υπό το πρίσμα της έντονης και πρωτοφανούς, για τα ευρωπαϊκά  δεδομένα ενεργειακής κρίσης, που επηρέασε ως ήτο φυσικό & την Ελλάδα, με αποτέλεσμα χιλιάδες έμποροι να έχουν πληγεί σοβαρά, ερχόμενοι αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Η ΟΕΕ Θεσσαλίας κατόπιν αυτής της συγκυρίας, έρχεται και ζητά  μέτρα, που θα δώσουν βαθιά ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες, όντας κρίκος στην οικονομική αλυσίδα της χώρας, παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην Εθνική Οικονομία της, αποτελώντας, θα λέγαμε, την ραχοκοκαλιά της.

Μέσα από την συνέλευση αποφασίστηκε να σταλούν στο Υπουργείο Οικονομικών προς επανεξέταση και τελικώς εφαρμογή των, τρεις κύριες σημαντικές παράμετροι για την πραγματική στήριξη των ΜΜ Επιχειρήσεων…

  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, χωρίς προϋποθέσεις
  • Άμεση θεσμοθέτηση και εφαρμογή του ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού
  • Θέσπιση αφορολογήτου για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, όπως και στους μισθωτούς

Παρεμβάσεις που από την Δ/ση  και τα μέλη της ΟΕΕΘ, θεωρούνται δίκαιες και καθοριστικές, για την επιβίωση των ΜΜ Επιχειρήσεων, κάτι το οποίο συνεπάγεται στήριξη της τοπικής απασχόλησης.

Σε δηλώσεις του στο pylinews.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χρ. Μπλουγούρας, ανέφερε μεταξύ άλλων πως…«Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή και απ’ ό,τι φαίνεται, έρχεται ένας πολύ δύσκολος Χειμώνας. Νομίζω πως οφείλουμε να είμαστε και προετοιμασμένοι και να προτείνουμε και τις λύσεις, ώστε να μπορέσει η Πολιτεία να διευκολύνει την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Σαφώς! και περνάνε δύσκολα οι επιχειρήσεις, σαφώς! θα πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζονται, για  να μπορούν οι ίδιες με τη σειρά τους, να στηρίζουν την Οικονομία και κυρίως την απασχόληση».

Κατά την συνεδρίαση και από τους συμμετέχοντες εκφράστηκε έντονα η αντίθεσή τους σε θέματα όπως η επιδοματική πολιτική και τα προγράμματα τύπου ΑΝΑΣΑ, ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ κλπ, που υιοθετούνται για το ξεπέρασμα της κρίσης, θεωρώντας τα «ασπιρίνες» και όχι πραγματικές λύσεις. Το «τέλος επιτηδεύματος» χαρακτηρίστηκε δε, ως ένα φόρος άδικος και στην ουσία «πρόστιμο» στη λογική.

Για την πρόθεση της Κυβέρνησης όσον αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας εν όψει του Χειμώνα, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως αυτή θα πρέπει να εφαρμοστεί με συγκεκριμένα κριτήρια και ανάγκες, προσαρμοσμένα κατά τόπο και επαγγέλματα.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επί παραδείγματι η ευχάριστη εξέλιξη με το ΥΗΕ Μεσοχώρας, η ίδια παραγωγή και χρήση πράσινης ενέργειας, καθώς και η σύσταση Ενεργειακών Κοινοτήτων που ειπώθηκε από τον Δήμαρχο, σίγουρα αποτελούν καλές λύσεις απέναντι στην ενεργειακή κρίση, δίνοντας ανάσα στις ΜΜ Επιχειρήσεις, ενώ θεωρήθηκε αδιανόητο εγχείρημα η σύσταση και λειτουργία ενεργειακού χρηματιστηρίου, μετατρέποντας ένα κοινωνικό αγαθό σε χρηματιστηριακό προϊόν.

Σωστή χαρακτηρίστηκε η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ ο φόρος εισοδήματος όπως ισχύει είναι λάθος, ευνοώντας έτσι την «παραοικονομία». Για  τις ασφαλιστικές εισφορές ειπώθηκε ότι θα πρέπει να γίνει μείωση του μη μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις, ενώ για την αύξηση του κατώτατου μισθού η Ομοσπονδία είναι σύμφωνη, αρκεί να υπάρξει ισορροπία με την παράλληλη μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, κατά την τοποθέτησή του, αναγνώρισε τις ανησυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΜΜ Επιχειρήσεις, θέμα το οποίο γνωρίζει άλλωστε πολύ καλά & εκ των έσω, όντας και ο ίδιος επιχειρηματίας, συμφωνώντας σε μια από κοινού και αλληλέγγυα δυναμική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των επιχειρηματιών.

Από την πλευρά του  ο πρόεδρος του ΕΣ Πύλης κ. Ανδρέας Αδαμόπουλος, ζήτησε την στήριξη της Ομοσπονδίας πάνω σε δύο ζητήματα, που αφορούν στην τοπική κοινωνία και θα πρέπει να προωθηθούν στους αρμόδιους αποδέκτες…

  1. Θεωρήθηκαν άστοχοι οι δύο κόμβοι που κατασκευάστηκαν για χρήση εισόδου και εξόδου στην πόλη, παρακάμπτοντας έτσι τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, για χάριν της ευκολίας, με το παρκάρισμα  των ΙΧ να δυσχεραίνει επιπλέον την κατάσταση. Πρόταση…να γίνει κόμβος προς τον δρόμο που οδηγεί στο ΚΥ Πύλης.
  2. Πρόβλημα τα απαρχαιωμένα ΑΤΜ, έρχονται να δυσκολέψουν περισσότερο την κατάσταση ύστερα και από την αποχώρηση των δύο συστημικών Τραπεζών. Έτσι ζητείται κι εδώ η παρέμβαση της Ομοσπονδίας, ώστε η πρωτεύουσα του Δήμου η Πύλη, να εφοδιαστεί με νέας τεχνολογίας ΑΤΜ, ενώ ζητήθηκε και η έλευση ΑΤΜ μιας ακόμη Τράπεζας, της EUROBANK.

Ωστόσο, το τελευταίο, θέμα για το οποίο εμείς κρατάμε μικρό πανέρι για τη υλοποίησή του, και αυτό γιατί οι τεχνολογικές εξελίξεις υποδεικνύουν Smart επιλογές εξυπηρέτησης των πελατών τους, από πλευράς των Τραπεζών, με το «πλαστικό» πλέον χρήμα, να δηλώνει «παρών».

Emporikos (2)

Emporikos (3)

Emporikos (4)

Emporikos (5)

Emporikos (6)

Emporikos (7)

Emporikos (8)

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Μικροί μαθητές στην Πύλη, βρήκαν πορτοφόλι & το παρέδωσαν στην Αστυνομία

Άλλη μια αξιέπαινη πράξη, με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά-μαθητές Γυμνασίου, έλαβε χώρα χθες…