Soulioti ka 1

Την περασμένη εβδομάδα και στο «Χατζηγιαννειο»  πνευματικό κέντρο Λάρισας, πραγματοποιήθηκε η ομαδική εικαστική έκθεση ζωγραφικής, αγιογραφίας, γλυπτικής & κατασκευής, που διοργάνωσε το ιστορικό περιοδικό τέχνης και λόγου » Δευκαλίων ο Θεσσαλός»  με πανελλήνια συμμετοχή.

Στη συγκεκριμένη έκθεση πήραν μέρος και μέλη του συλλόγου τρικαλινών ζωγράφων.

Απο τον Δήμο μας συμμετείχε η συνδημότισσά μας κα Κωνσταντίνα Σουλιώτη με  έργα της. Την έκθεση επισκέφθηκε και η Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Πύλης κα Χαρά Καλιώρα, εκπροσωπώντας ουσιαστικά με την παρουσία της τον Δήμο, στηρίζοντας & επικροτώντας παράλληλα την προσπάθεια της καλλιτέχνιδας.

Η Κωνσταντίνα κατάγεται από την Πύλη, όπου ζει με την οικογένειά της & δραστηριοποιείται επαγγελματικά, όπως δήλωσε στο pylinews.gr, ο καλλιτεχνικός της κόσμος, τόσο στο σχέδιο, όσο και στην ζωγραφική, εκφράστηκε από την σχολική της ακόμα ηλικία.

Ακολούθησαν ανάλογες σπουδές στον τομέα της μόδας, εργαζόμενη ως βασικό στέλεχος σε μεγάλη εξαγωγική εταιρεία, για να συστήσει τη δική της εταιρεία μόδας, η οποία διάγει ακόμη και σήμερα εξαιρετική πορεία στον τομέα, διατηρώντας το δικό της κατάστημα επί του πεζοδρόμου της Ερμού στην Πύλη.

Το ιδιαίτερο εκφραστικό της ύφος όμως εκφράστηκε μέσω της ζωγραφικής, η οποία και την κέρδισε… Τα έργα της, όπως αυτά τα οποία παρουσίασε στην έκθεση της Λάρισας, αποτελούν επιβλητικά δημιουργήματα εσωτερικής αναζήτησης, με εμφανή την ευαισθησία, αναδεικνύοντας τον σκοπό και το νόημα της τέχνης.

Η καλλιτέχνης, με τα έργα της, αναζητά νέες τεχνοτροπίες, χωρίς να εκμηδενίζει ή να αρνείται την αξία των προηγούμενων αναζητήσεων, νέες μορφές και νέες αντιλήψεις για την τέχνη & τον άνθρωπο.

Στα έργα της, κεντρικό ρόλο έχουν ανθρωποκεντρικές μορφές, μεταμορφωμένες ποιητικά με στοιχεία νατουραλιστικά, όπως το υδάτινο στοιχείο, αμαυρώνουν τον ορθολογισμό και αγγίζουν τα όρια του ανανεωτικού σύνθετου σουρεαλισμού, απομακρύνοντας την αβεβαιότητα & την αστάθεια του σύγχρονου κόσμου.

Έργα της υπάρχουν σε προσωπικές συλλογές, έχει πάρει σε εκθέσεις & διαδικτυακές της ΔΙΩΝΗ και ART WAY, σε ομαδικές εκθέσεις με τον Σύλλογο Τρικαλινών Ζωγράφων, του οποίου αποτελεί και μέλος του, ενώ έργα της έχουν κοσμήσει  καμπίνες (καφάο) του ΟΤΕ, στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων!

Soulioti ka (4)

Soulioti ka (5)

soul

soulioti (1) soulioti (2) soulioti (3)

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και στο EUMED-9 o Αυγενάκης…

Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και στο EUMED-9 o Αυγενάκης: Στην ατζέντα οι περαιτέρω αλλ…