Παιδής Εκδήλωση Μητρόπολης Ελασσώνος (1)

Στην εξαιρετική και συνάμα ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Μητρόπολη Ελασσώνος σε συνεργασία με τις χορωδίες του μουσικού συλλόγου MusicArte – υπό τη διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Μάτη – παραβρέθηκε ο Θανάσης Παιδής.

Όσα εξελίχθηκαν αποτέλεσαν πραγματική εμπειρία για τους θεατές, καθώς η μουσική εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και είχε τίτλο: «Μικρασία, όσο σε θυμάμαι ζεις».

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των Συνοδικών επετειακών εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποτελώντας συνέχεια της ομώνυμης μεγαλειώδους συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου στον επιβλητικό χώρο του Καλλιμάρμαρου Παναθηναϊκού Σταδίου. Τη διοργάνωση είχε η υποεπιτροπή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητας, ενώ συμμετείχε  η Μητρόπολη Ελασσώνος μαζί με την παιδική χορωδία του MusicArte.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής:

«Γεμάτη μνήμες και συναισθήματα ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η Μητρόπολη Ελασσώνος σε συνεργασία με τον μουσικό σύλλογο MusicArte για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Οφείλουμε ένα θερμό “ευχαριστώ” στον Μητροπολίτη Χαρίτωνα για το σπουδαίο έργο που προσφέρει, καθώς με αυτόν τον τρόπο η Μητρόπολη συμμετέχει ενεργά και εξόχως δημιουργικά στο ευρύτερο γίγνεσθαι της τοπικής κοινωνίας.

Μάλιστα, τόσο αυτή, όσο και άλλες εκδηλώσεις, σφυρηλατούν τους δεσμούς που πρέπει όλοι να έχουμε με την Ιστορία και την Παράδοση του τόπου μας, ώστε να αντλούμε μηνύματα από το παρελθόν που μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμες παρακαταθήκες για το μέλλον.

Πολύ δε περισσότερο όταν αντίστοιχες διοργανώσεις έχουν στο επίκεντρο τα παιδιά, που θα εξελιχθούν σε πολίτες με το δικό τους αποτύπωμα, το οποίο όμως μπορεί να βασίζεται σε εμπειρίες όπως η εκδήλωση που παρακολουθήσαμε.

Παράλληλα, οφείλουμε να συγχαρούμε τον κ. Κωνσταντίνο Μάτη και την κα Έφη Φαρμάκη για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν στον μουσικό σύλλογο MusicArte όπως επίσης τα παιδιά που έλαβαν μέρος και τα καμάρωσαν οι γονείς τους σ’ αυτήν την εξαιρετική διοργάνωση.

Για εμάς που δώσαμε το παρών ήταν μια βραδιά που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην καρδιά και στο μυαλό μας» τονίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Παιδής Εκδήλωση Μητρόπολης Ελασσώνος ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…