Roula athens

Στην 32η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) που πραγνατοποιήθηκε στην Αθήνα (Ξενοδοχείο «Τιτάνια») βρέθηκε σήμερα Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 η Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύλης κα Λαμπρινή Οικονόμου, συνοδευόμενη από τον Δ/ντή της Υπηρεσίας κ. Κ. Τσόλα & τον Προϊστάμενο Τεχν/κών Υπηρεσιών κ. Αχιλ.Μπαλκίζα.

Στη, σημερινή Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. πήραν μέρος τριακόσιοι (300) περίπου εκπρόσωποι από τις εκατόν είκοσι έξι (126) Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας (Δήμαρχοι και Πρόεδροι Δ.Ε.Υ.Α., καθώς και μέλη των Δ.Σ. των Δ.Ε.Υ.Α. και στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες των επιχειρήσεων).

Σύμφωνα με την πρόεδρο κα Λ. Οικονόμου, δύο ήταν τα θέματα που απασχόλησαν κυρίως τη Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. : το ενεργειακό κόστος των Δ.Ε.Υ.Α. και η υποστελέχωση των επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. αναφέρθηκε στο σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δ.Ε.Υ.Α. λόγω της αύξησης της τιμής του ρεύματος από τον Σεπτέμβριο του 2021 που εκτίναξε το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων από 20% τον Αύγουστο του 2021 σε 40% σήμερα με αποτέλεσμα να μην είναι διαχειρίσιμο, αφού και οι επιδοτήσεις από την Πολιτεία είναι ανεπαρκείς.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε, επίσης, στις πρωτοβουλίες και το διεκδικητικό πλαίσιο της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ώστε να γίνει διαχειρίσιμο το ενεργειακό κόστος , καθώς και στον ενεργειακό σχεδιασμό των Δ.Ε.Υ.Α. για την «πράσινη» μετάβαση που όμως απαιτεί χρόνο, «χώρο» στο κορεσμένο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και την ανάλογη χρηματοδότηση.

Ο Αντ/δρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Απόστολος Καλογιάννης θα αναφερθεί στις προοπτικές και το μέλλον των Δ.Ε.Υ.Α. δίνοντας έμφαση τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Με το πέρας της συνεδρίασης η αεικίνητη πρόεδρος είχε την ευκαιρία να συζητήσει για αρκετή ώρα με τον Πρόεδρο της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Γ. Μαρινάκη, αναπτύσσοντας μεταξύ των δυο θερμό κλίμα κατανόησης, καθώς οι απόψεις τους σύγκλιναν καθολοκληρίαν σε κοινή πορεία.

Στο περιθώριο της συνέλευσης η κα Οικονόμου είχε την ευκαιρία να ξαναβρεθεί μετά από λίγο χρονικό διάστημα και με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσα, με τον οποίο αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις, ενώ επικαιροποίησαν για ακόμη μια φορά, όσα μεταξύ τους διημείφθησαν, σχετικά με την οικονομική στήριξη της υπηρεσίας από πλευράς του Υπουργού!

Στην Γ.Σ. χαιρετισμό απηύθυναν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκης και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Π. Βαρελίδης.

Διαδικτυακό χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκης.

Επίσης, παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Δ. Παπαστεργίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, εκπρόσωποι των κομμάτων της Βουλής και η ηγεσία των Οργανισμών ‘Υδρευσης και Αποχέτευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Ε.ΥΔ.ΑΠ. και Ε.Υ.Α.Θ.).

royla athens 2

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ρεκόρ συμμετοχών στις «Λαζαρίνες 2024» στα Τρίκαλα 

Πάνω από 500 οι συμμετοχές από μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων είτε ομαδικά είτε ατομικά …