PLAZ

(φωτό:ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ)

«Προχωρούμε και ανοίγουμε την αγορά με πολύ προσεκτικά και συγκεκριμένα βήματα»: αυτό δήλωσε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο οποίος παράλληλα αποκάλυψε πως στις 15 Μαΐου ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες.

 Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Σταμπουλίδης επεσήμανε πως διαμορφώνεται ένα πλαίσιο προστατευτικών μέτρων και υπενθύμισε πως ανοίγουν μόνο οι εξωτερικοί χώροι, χωρίς μουσική και αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε ότι οι ειδικοί πιστεύουν ότι όταν υπάρχει μουσική σε ένα χώρο τότε οι πελάτες αναγκάζονται να αυξάνουν την ένταση της φωνής τους, με αποτέλεσμα να διασπείρονται σταγονίδια στον αέρα και να υπάρχει κίνδυνος να επιμολυνθούν και άλλοι παρευρισκόμενοι.

Μάλιστα, ο κ. Σταμπουλίδης είπε πως υπάρχει ισχυρή σύσταση όταν καθόμαστε σε χώρο εστίασης να φοράμε τη μάσκα όταν δεν πίνουμε ή τρώμε.

 Αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης στα εμπορικά κέντρα αλλά και καταστημάτων σε ημιυπαίθριους χώρους, δήλωσε ότι θα λειτουργούν μέχρι το άνοιγμα του τουρισμού 15 Μαΐου, μόνο με delivery και take away.

Για τα εστιατόρια των ξενοδοχείων, είπε ότι λειτουργούν μόνο για τους διαμένοντες σε αυτά, ενώ από τη Δευτέρα 3 Μαΐου θα είναι ανοιχτά και για όσους δεν διαμένουν στο ξενοδοχείο αρκεί να λειτουργούν σε υπαίθριο χώρο.

 Για τα SMS, ο γενικός γραμματέας διευκρίνισε ότι η σχετική απόφαση ισχύει μέχρι τις 14 Μαΐου και αναμένεται να δοθεί νέα ανακοίνωση για την περίοδο μετά τις 15 Μαΐου, ενώ πρόσθεσε ότι τα μηνύματα βοηθούν την κοινωνία ώστε να κρατηθεί σε έναν αυτοπεριορισμό,.

Εξήγησε επίσης, πως είναι αναγκαίο να τηρηθούν συγκεκριμένα μέτρα και διαδικασίες για την ασφάλεια των πολιτών.

Κλείνοντας, ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή είπε ότι σημαντικό όπλο για το άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας είναι οι εμβολιασμοί.

Πηγή:cnn.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Επίσκεψη κλιμακίου του Ε.Α.Γ.Μ.Ε., στην Τ.Κ. Παραμέρου, για το φαινόμενο της κατολίσθησης

Επίσκεψη κλιμακίου του Ε.Α.Γ.Μ.Ε. (Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών – πα…