Skrekas Gian (1)

Κώστας Σκρέκας: «Η ψήφος για τις Ευρωεκλογές είναι ψήφος ευθύνης για την Ελλάδα και την Ευρώπη»

 Η μεγάλη μάχη των Ευρωεκλογών διεξάγεται στις 9 Ιουνίου και ο Τρικαλινός βουλευτής και Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας βρέθηκε το διήμερο 15-16 Μαΐου στα Ιωάννινα, έχοντας αναλάβει την Περιφερειακή Ενότητα Ηπείρου για να εκπέμψει το μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Σκρέκας πραγματοποίησε σειρά σημαντικών συναντήσεων με φορείς και επαγγελματίες, με στελέχη και τη νεολαία του κόμματος, ενώ περπάτησε στους δρόμους της πόλης, συνομιλώντας με τους πολίτες.

 Την πρώτη ημέρα της περιοδείας του συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιος Κυριαζής, και η υποψήφια Ευρωβουλευτής Νόνη Δούνια.

 Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Σκρέκα ήταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δημαρχείο Ιωαννίνων, όπου είχε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα.

 «Η επαναβιομηχάνιση της Ηπείρου και η ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων έργων στα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη όλης της Περιφέρειας. Η περιφερειακή ανάπτυξη είναι Νο1 προτεραιότητα για την κυβέρνηση. 

Ενισχύουμε την έρευνα και καινοτομία και τη συνδέουμε με την αγορά της περιοχής, ώστε να παράγουν υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντα και να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικά στο μέλλον. Θέλουμε όλοι οι άξιοι επιστήμονες να παραμείνουν εδώ, να εργαστούν και να δημιουργήσουν την οικογένειά τους στον τόπο τους, βοηθώντας έμπρακτα και στην επίλυση του δημογραφικού. Η Ήπειρος θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό αναπτυξιακό ρόλο τα επόμενα χρόνια», ανέφερε ο κ. Σκρέκας.

 Έπειτα, ο Υπουργός Ανάπτυξης βρέθηκε στην κεντρική αγορά των Ιωαννίνων όπου και συνομίλησε με πολίτες, επαγγελματίες και καταστηματάρχες. Το απόγευμα της πρώτης ημέρας βρέθηκε στην υπογραφή της Σύμβασης και Θεμελίωσης του νέου σύγχρονου Κτιρίου του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας. «Με την υπογραφή της Σύμβασης και Θεμελίωσης του νέου σύγχρονου Κτιρίου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας στα Ιωάννινα, ενισχύουμε ακόμη περισσότερο τις ερευνητικές υποδομές της χώρας μας», τόνισε ο κ. Σκρέκας.

 Ακολούθως συνάντησε νέες και νέους μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ , καθώς επίσης και με μέλη της τοπικής ΔΕΕΠ. Μίλησαν για τη μεγάλη μάχη των Ευρωεκλογών και για το σημαντικό διακύβευμα για την Ελλάδα. «Στις 9 Ιουνίου δίνουμε ακόμα μια μεγάλη εθνική και ευρωπαϊκή μάχη. Στις 9 Ιουνίου θα γράψουμε μια νέα σελίδα.

Η ψήφος για τις Ευρωεκλογές είναι ψήφος ευθύνης για την Ελλάδα και την Ευρώπη, για το κοινό μας μέλλον. Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που υπό τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. Παρούσα στα κέντρα λήψης αποφάσεων για την ήπειρό μας, πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Ας αξιοποιήσουμε την ψήφο μας με τον καλύτερο τρόπο».

 Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης στα Ιωάννινα ο κ. Σκρέκας ξεναγήθηκε στις πτηνοτροφικές μονάδες των ελληνικών βιομηχανιών «Νιτσιάκος» και «Πίνδος». Τόνισε μεταξύ άλλων: «Στο Υπουργείο Ανάπτυξης το επόμενο διάστημα θα σχεδιάσουμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο την αύξηση της παραγωγικής βάσης της χώρας. 

Από εδώ από τα Γιάννενα, αποδεικνύεται ότι η χώρα μας μπορεί να παράγει ανταγωνιστικά. Μπορεί να τροφοδοτήσει όλη την Ευρώπη και να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες όλων των Ευρωπαϊκών κρατών – μελών. Αρκεί να υπάρχει στρατηγική, σχέδιο και πολιτική βούληση. Στηρίζουμε την παραγωγικότητα στη χώρα μας και την επέκταση της βιομηχανικής και μεταποιητικής μας βάσης».

 Τέλος, το μεσημέρι της δεύτερης ημέρας της περιοδείας ο Τρικαλινός Υπουργός Ανάπτυξης συναντήθηκε και μέλη παραγωγικών και επιμελητηριακών φορέων της πόλης, όπου αντάλλαξαν απόψεις. «Υπουργείο Ανάπτυξης και Επιμελητήρια, μαζί, δημιουργούμε προϋποθέσεις ισχυρής, βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης που θα φέρει περισσότερες, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου».

Skrekas Gian (2)

Skrekas Gian (3)               Skrekas Gian (4)

Skrekas Gian (5)

Skrekas Gian (6)

Skrekas Gian (7)               Skrekas Gian (8)

Skrekas Gian (9)

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Την άμεση παράταση για την αντικατάσταση των φορολογικών μηχανισμών ζητά η ΟΕΒΕ Τρικάλων

Νέα επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, με κ…