koronoios

Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν μια έκθεση σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, σχετική δημοσίευση της «Washington Post» που επικαλείται πηγές, αναφέρει ότι οι συντάκτες του εν λόγω εγγράφου δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένο συμπέρασμα σχετικά με το ερώτημα εάν αυτός ο κορονοϊός μεταδόθηκε από κάποιο ζώο στον άνθρωπο στο πλαίσιο μιας φυσικής διαδικασίας ή «διέφυγε» από εργαστήριο στην Κίνα.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Μάιο, ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε μια ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η εκδοχή της εξάπλωσης του κορονοϊού λόγω ατυχήματος σε επιστημονικό εργαστήριο δεν αποκλείεται ακόμα.

Ακόμα, τα λόγια του Τζο Μπάιντεν ήταν ότι η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών «ενώθηκε γύρω από δύο πιθανά σενάρια, αλλά δεν κατέληξε σε τελικό συμπέρασμα γι’ αυτό το ζήτημα».

Επίσης, ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε σημειώσει τότε, στη συνέχεια, ότι ζήτησε από τις αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες να «διπλασιάσουν τις προσπάθειες συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε πιο κοντά στο τελικό συμπέρασμα» για το θέμα και να τον ενημερώσουν για τα αποτελέσματα εντός 90 ημερών.

Πάντως, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν να πολιτικοποιούν την προέλευση της νόσου COVID-19, υπενθυμίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα όσο και τους περισσότερους θανάτους σε όλο τον κόσμο.

Πηγή:pronews.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…