synt4

 

Η λαχταριστή γαστρονομική πρόταση της ΧΟΙΡΟΦΑΡΜ ΕΠΕ, για σήμερα Κυριακή…

Υλικά Συνταγής:

  • 250 γραµ. γίγαντες μουλιασμένοι και βρασμένοι
  • 1 μεγάλο κρεµµύδι κοµµένο σε φέτες λεπτές
  • 2 σκελίδες σκόρδο κοµµένο σε φέτες
  • 3 πράσινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
  • 3 κόκκινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
  • 1 μελιτζάνα καθαρισμένη και κοµµένη σε καρέ
  • 3 χωριάτικα λουκάνικα κοµµένα σε χοντρές φέτες
  • 400 γραµ. ντοµατάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Για το σπετσοφάι, χρησιμοποιούμε πλασοτέ κατσαρόλα, όπου ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε το κρεµµύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά (να μην πάρει χρώμα το κρεµµύδι).
  • Προσθέτουμε τα χωριάτικα λουκάνικα, στην κατσαρόλα για το σπετσοφάι και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τους γίγαντες και τον πελτέ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κρασί και την ντομάτα. Συµπληρώνουµε ελάχιστο νερό.
  • Αλατοπιπερώνουµε και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά, να μείνει το σπεντζοφάι σχεδόν µε το λάδι του.
Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Την Παρασκευή στη Μουριά, η κεντρική ομιλία του Βάιου Καλύβα