20211121-MENEAMATIA-VIA-KATA-GYNAIKON11-1068x601

Πίσω από την σκληρή αλήθεια των αριθμών υπάρχουν άνθρωποι. Πίσω από τα θλιβερά νούμερα για την αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα υπάρχουν πληγωμένες ψυχές και σώματα. Ο ψυχίατρος Θάνος Ασκητής και η ιατροδικαστής Άννα Ράζου, μίλησαν στην ΕΡΤ για την έμφυλη βία και τα περιστατικά κακοποίησης γυναικών στη χώρα μας.

«Τα παιδιά μαθαίνουν να ζουν με τη βία, τη θεωρούν δεδομένη και πολλά από αυτά, δυστυχώς, θα την εφαρμόσουν και στη ζωή τους», δήλωσε στην εκπομπή «με μια νέα ματιά» ο κ. Ασκητής.

Από την πλευρά της η κ. Ράζου, η οποία εξετάζει συχνά κακοποιημένες γυναίκες, περιέγραφε την άσχημη κατάσταση την οποία αντικρίζει. «Όταν μια γυναίκα έρχεται στο ιατρείο του ιατροδικαστή έρχεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Έρχεται χτυπημένη, η ψυχολογική της κατάσταση είναι άσχημη, νιώθει ενοχή γιατί καταγγείλει το περιστατικό. Φτάνει σε εμάς όταν πια δεν αντέχει άλλο».

Και όπως δήλωσε,  τα πιο δύσκολα περιστατικά που αντιμετωπίζει είναι οι κακοποιημένες λεχώνες ή εγκυμονούσες.

Για την ομερτά και την προσπάθεια απόκρυψης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που επικρατεί στις ελληνικές οικογένειες αναφέρθηκε ο κ. Ασκητής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν ο άνδρας σηκώσει το χέρι και χτυπήσει τη γυναίκα, το σπίτι έχει χαλάσει. Η γυναίκα πρέπει να μιλάει».

Πηγή:ertnews.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Κ. Αγοραστός για debate: «Επιτελους ο κ. Κουρετας αποδέχτηκε να κάνουμε έναν ήρεμο και πολιτισμένο διάλογο για το αύριο της Θεσσαλίας»

Σε δήλωση του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σχετικά με τη διεξαγωγ…