πρ

Το φθινόπωρο είναι προ των πυλών. Οι μέρες γίνονται πιο σύντομες, τα φύλα κιτρινίζουν και οι πρώτες βροχές ξεκινάμε να πέφτουν.

Καθώς μπαίνει το φθινόπωρο, οι ανάγκες του σκύλου μας αλλάζουν. Όσο η θερμοκρασία πέφτει και οι βροχές αυξάνονται, ο σκύλος μας χρειάζεται άλλα πράγματα από αυτά που χρειαζόταν το καλοκαίρι.

Ας δούμε πώς να κρατήσετε τον σκύλο σας ασφαλή και άνετο κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Αδιάβροχο

Η βασική φθινοπωρινή ανάγκη είναι το αδιάβροχο για τη βόλτα. Είναι μεγάλο λάθος να νομίζουμε ότι ο σκύλος έχει γούνα και έτσι δεν κινδυνεύει από την υγρασία. Η αλήθεια είναι ότι αν βραχεί πολύ, να παρουσιάσει μέχρι και πνευμονία.

Καταπολεμήστε τους ψύλλους

Πολλοί από εμάς ενεργοποιούμε ξανά την κεντρική μας θέρμανση κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, κάτι που είναι ιδανικό για τους ενοχλητικούς ψύλλους. Καθώς κρυώνει περισσότερο έξω, οι ψύλλοι θα μπουν μέσα – να βολευτούν, να γεννήσουν τα αυγά τους στη γούνα του σκύλου σας. Τα αυγά πέφτουν από τη γούνα του σκύλου σας στο σπίτι και κρύβονται στα χαλιά σας και κάτω από άλλες γωνιές και σχισμές. θα περάσουν από το στάδιο της νύμφης στο στάδιο της προνύμφης και θα γίνουν ενήλικοι, αιμοδιψείς ενήλικοι ψύλλοι πριν το καταλάβετε.

Κρατήστε το σπίτι σας καθαρό. Σκουπίζετε με την ηλεκτρική σκούπα τακτικά το σπίτι σας, ειδικά αν έχετε παχιά χαλιά, και βεβαιωθείτε ότι οι αγαπημένοι χώροι του κατοικίδιου ζώου σας καθαρίζονται / πλένονται τακτικά, αερίζονται και κατά προτίμηση ότι τα βλέπει άφθονο ηλιακό φως.

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για θεραπείες ψύλλων με βάση τον τύπο του κατοικίδιου ζώου και την ηλικία του. Να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγετε να βλάψετε τη γάτα ή το σκύλο σας αντί να τα βοηθήσετε. Και φυσικά, μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή με τον κτηνίατρό σας.

Σκεφθείτε τον έλεγχο παρασίτων από ειδικούς και την επαγγελματική απεντόμωση. Αυτή η επιλογή μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποφυγή τσιμπημάτων σε εσάς και το σκυλί σας και άλλων δυνητικά δυσάρεστων εντόμων, συμπεριλαμβανομένων και των κουνουπιών.

Διατηρήστε το υγιές βάρος του σκύλου σας

Με τις σκοτεινές νύχτες και τον κρύο, υγρό καιρό, οι βόλτες των σκύλων μας είναι συνήθως πολύ πιο σύντομες κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο αύξησης βάρους.

Για να αποτρέψετε την αύξηση του βάρους του σκύλου σας, δοκιμάστε να παρακολουθείτε την πρόσληψη τροφής. Μείνετε στη συνιστώμενη ποσότητα τροφής και αποφύγετε να τους δίνετε πάρα πολλές λιχουδιές ή υπολείμματα.

Αντισταθμίστε τη μειωμένη άσκησή τους παίζοντας μερικά διασκεδαστικά παιχνίδια σε εσωτερικούς χώρους – αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τον σκύλο σας απασχολημένο!

Βούρτσισμα

Υπάρχει ένας μύθος ότι οι σκύλοι χάνουν μεγάλη ποσότητα τριχώματος το καλοκαίρι, όμως στην πραγματικότητα μαδάνε ακόμα περισσότερο το φθινόπωρο (όπως και οι άνθρωποι άλλωστε). Αυτό συμβαίνει επειδή αποβάλλουν το παλιό τρίχωμα, για να βγει το καινούριο υγιές που θα τον προστατεύει τον χειμώνα. Συνεπώς, το καθημερινό βούρτσισμα είναι απαραίτητο, ώστε να απομακρύνεται το νεκρό πλέον τρίχωμα αλλά και να μη δημιουργούνται κόμποι.

Πηγή:govastileto.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και στο EUMED-9 o Αυγενάκης…

Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και στο EUMED-9 o Αυγενάκης: Στην ατζέντα οι περαιτέρω αλλ…