crashonline

Έναν νεκρό, τεράστιες καταστροφές σε κτίρια και σπίτια, φόβο και πανικό άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός, μεγέθους 7,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) το Μεξικό.

Όπως ανακοίνωσε το εθνικό κέντρο σεισμολογίας του Μεξικού, η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο την πολιτεία Γκερέρο, κοντά στο Ακαπούλκο και σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας Έκτορ Αστουδίγιο τουλάχιστον ένας άνθρωπος μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί νεκρός.

Η Πολιτική Προστασία στην Γκερέρο ανέφερε πως αναφέρθηκαν πτώσεις βράχων και κατολισθήσεις σε τμήματα του οδικού δικτύου. Υπήρξε επίσης διακοπή ηλεκτροδότησης.

Ο σεισμός, που κράτησε λιγότερο από ένα λεπτό, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη του Μεξικού. Στην συνοικία Ρόμα Σουρ, η ηλεκτροδότηση διακόπηκε και τρομοκρατημένοι κάτοικοι βγήκαν έξω, αρκετοί φορώντας μόνο εσώρουχα ή πιτζάμες υπό βροχή.

ο αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) εκτίμησε από την πλευρά του ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,0 βαθμών –αρχικά έκανε λόγο για δόνηση 7,4 βαθμών– και προσδιόρισε πως το επίκεντρό του βρισκόταν 37 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του δήμου Σαν Μάρκος, στην πολιτεία Γκερέρο

Ο πιο πρόσφατος μεγάλος σεισμός στο Μεξικό (επίσης 7,1 βαθμών) είχε πλήξει τη χώρα στις 19 Σεπτεμβρίου 2017 και σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 369 ανθρώπους.

Πηγή:crashonline.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Την Δευτέρα του Πάσχα, η «Γιορτή Αγάπης», από τον Σύλλογο Γυναικών Αγ. Βησσαρίωνα

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα ΄ΤΟ ΔΟΥΣΙΚΟ¨ σας προσκαλεί στη ¨ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ ¨ τη Δε…