ntokimater (20)

Γόμφοι, Παλαιοκαρυά & Πηγή ήταν οι περιοχές οι οποίες επιλέχτηκαν, μεταξύ πολλών ανά τη Ελλάδι, από τους συντελεστές του 50λεπτου ντοκιμαντέρ με τίτλο: «200 χρόνια Δημοτικό τραγούδι» και συγκεκριμένα η θέση «Σπανούρα» στους Γόμφους, στο οποίο συμμετείχε & ο Σύλλογος «Φουστανελοφόροι Ράξας» τα μέλη του οποίου με τις παραδοσιακές στολές τους, ίππευσαν άλογα του ιππικού συλλόγου Τρικάλων ο «Βουκεφάλας», η πανέμορφη τοξωτή γέφυρα της Παλαιοκαρυάς & το δασύλλιο με τις καρυδιές στην Πηγή, για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ.

Παρουσιαστής/αφηγητής θα είναι ο γνωστός, πολυτάλαντος & πολύ αγαπητός ηθοποιός της τηλεόρασης & του θεάτρου Γιάννης Στάνκογλου, ο οποίος μάλιστα & με πολύ ευγένεια μας παραχώρησε & μια μικρή συνέντευξη, που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο παρακάτω, που συνοδεύει το άρθρο.

Το εν λόγω ντοκιμαντέρ θα παρουσιασθεί από την τηλεόραση του Σκάι, ανήμερα του Πάσχα κι όπως έχει λεχθεί η διάρκειά του θα είναι 50 λεπτά. Η ακριβής ώρα παρουσίασης θα γίνει γνωστή από το κανάλι εν ευθέτω χρόνω…

Δυο λόγια σχετικά με το όλο concept του εν λόγω ντοκιμαντέρ…

Πρόκειται για μια τολμηρή προσέγγιση ενός σημαντικού μέρους της εθνικής πολιτισμικής παράδοσης, καθώς κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε προσπαθήσει να επικαιροποιήσει το δημοτικό τραγούδι -τόσο τη δημώδη μουσική και τον δημώδη στίχο- χωρίς να καταφύγει σε δημιουργικές ακρότητες.

Με την πρωτοβουλία «200 χρόνια Δημοτικό τραγούδι», ένα πολύπλευρο πρόγραμμα δράσεων που στόχο έχουν την ανάδειξη και προβολή της σημασίας και της διαχρονικότητας της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, η Lidl Ελλάς γιορτάζει τη σημαντική επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Στον πυρήνα του προγράμματος «200 χρόνια Δημοτικό τραγούδι», του οποίου την καλλιτεχνική επιμέλεια και το γενικό συντονισμό έχει αναλάβει ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος σε συνεργασία με τον Λάμπρο Λιάβα, καθηγητή εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, βρίσκεται η δημιουργία μιας συλλογής από τα 63 σημαντικότερα δημοτικά τραγούδια, που γράφτηκαν τα τελευταία 200 χρόνια.

*Να ζητήσουμε συγγνώμη από τον κ. Στάνκογλου & από το αναγνωστικό κοινό μας, για την ποιότητα του ήχου, καθώς ο αέρας που έπνεε εκείνη την ώρα, καθώς & η αναγκαστική απόσταση των 2 μέτρων από τον ηθοποιό λόγω covid, αλλοίωσαν την καλή ακουστικότητα στο βίντεο.

ntokimater (1)

ntokimater (2)

ntokimater (3)

ntokimater (5)

ntokimater (6)

ntokimater (7)

ntokimater (8)

ntokimater (9)

ntokimater (10)

ntokimater (11)

ntokimater (12)

ntokimater (14)

ntokimater (15)

ntokimater (16)

ntokimater (17)

ntokimater (18) ntokimater (21)

ntokimater (23)

pigi (1)

pigi (2)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας στο  Bodybuilding Αθανάσιος Καραμάνος, στο Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του στο Δημαρχείο Πύλης είχε ο Δήμαρχος κος Κωνσταντίνος …