Omiros (1)

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας του Φροντιστήριο Όμηρος & Μεθοδικό Φροντιστήριο Μ.Ε. καθώς και του Εργαστηρίου Μελέτης Δημοτικού , τη Δευτέρα 30/01/2023 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πύλης.

Το Φροντιστήριο Όμηρος & Μεθοδικό , το όποίο δεν περιορίζεται μόνο στα στενά πλαίσια μιας φροντιστηριακής αίθουσας , αλλά είναι πάντα ενεργά δίπλα στους γονείς και μαθητές , διενήργησε μια ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα «Εθισμοί κάθε είδους» και με ιδιαίτερη έμφαση στον εθισμό από την Τεχνολογία-Διαδίκτυο.

Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Γιακίμοβα Βέσελα Γενική Ιατρός συνοδευόμενη από την κ.Πολυξένη Νομικού Κοινωνική Λειτουργό του Κ.Υ. Πύλης. Η κ.Γιακίμοβα σε μια καθηλωτική ομιλία ανέπτυξε τη διαδικασία του εθισμού , τις μορφές του και κυρίως το πως η τεχνολογία έχει επηρεάσει τις σύγχρονες σχέσεις σε βαθμό που όπως επιγραμματικά και εύστοχα τόνισε «μας βγάζει από την πραγματικότητα και μας εισάγει , σε έναν άλλο κόσμο , παράλογο , που δεν είναι καθόλου αστείο αφού είναι σαν να είμαστε στην έρημο και να ψάχνουμε αντί για το νερό το σήμα» και σύστησε σε όλους να είμαστε προσεκτικοί με αυτογνωσία , αντίληψη , κριτική σκέψη και μέτρο.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης π.Δ.Κατσαρός και έδειξε ακόμα μια φορά οτι η Εκκλησία στέκεται κοντά στους σύγχρονους προβληματισμούς , τονίζοντας οτι «εμείς έχουμε εκχωρήσει τα δικαιώματα στο να μας στερεί η κακή χρήση του διαδικτύου την ελευθερία».Συμβούλεψε τους νέους την επαναστατικότητα που νιώθουν να την διοχετεύσουν στο να κάνουν τη ζωή τους οχι καλύτερη αλλά αληθινή , να ζούν μέσα στην πραγματικότητα και οχι σε μια ριάλιτι πραγματικότητα , να ζούν στο σήμερα σε έναν κόσμο που μπορούν να νιώσουν πόσο ελεύθεροι είναι.

Έπειτα ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης, π. Δ.Κατσαρός, συλλειτουργούντος του π.Ιακώβου ευλόγησε τη βασιλόπιτα η οποία περιείχε δυο φλουριά για τους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου αξίας 50 ευρώ το ένα και ένα φλουρί για τους μικρούς μαθητές του Εργαστηρίου Μελέτης Δημοτικού που αντιστοιχούσε σε μια δωροεπιταγή αξίας 30 ευρώ από το βιβλιοπωλείο «Οδύσσεια».

Τέλος το εκπαιδευτικό προσωπικό του Φροντιστηρίου ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν και τους ευχήθηκε Καλή Χρονιά με υγεία , πρόοδο και πολλές επιτυχίες!!!!

Omiros (2)

Omiros (11)

Omiros (10)

Omiros (9)

Omiros (8)

Omiros (7)

Omiros (6)

Omiros (5)

Omiros (4)

Omiros (3)

 

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Πεζοπορία στα Μετέωρα, διοργανώνει η Ο.Λ.Κ. στις 08/10

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας διοργανώνει πεζοπορία στην περιοχή τ…